IHF: Konferencija za medije uoči Svjetskog prvenstva 2021. godine

355

Predsjednik Svjetske rukometne federacije (IHF-a), Dr. Hasan Moustafa održao je online međunarodnu konferenciju za medije uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu sljedeće godine. Uz predstavnike 32 nacionalne federacije koje sudjeluju na tom  natjecanju, konferenciji su nazočili i egipatski ministar za mlade i sport, Dr. Ashraf Sobhy, te predsjednik Medicinske komisije IHF-a, Dr. Hazem Khamis.

Hrvatski rukometni savez predstavljali su poslovni tajnik Siniša Ostoić te sportski direktor nacionalnih reprezentacija i predsjednik Udruge igrača pri IHF-u Igor Vori. Konferencija je trajala oko sat i pol vremena. Svi sudionici mogli su se uvjeriti kako trenutačno stoje stvari uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu. Od dvorana u kojima će se igrati turnir, smještaja u Kairu i Alexandriji, borbi protiv korona virusa i spremnosti Egipta da u najstrožim uvjetima tzv. balona organizira to prvenstvo.

„Moramo biti jaki i jedinstveni“, rekao je tom prigodom Dr. Ashraf Sobhy. Svijet je već naučio živjeti s virusom, baš kao i sport.

Dr. Hazem Khamis upoznao je sve sudionike konferencije za medije o detaljima „balon koncepta“, epidemiološkim mjerama prije, po dolasku i za vrijeme boravka u Egiptu, koji će vrijediti za sve; igrače, goste i medije.

Dr Hasan Moustafa zatim je pozvao sve , pa čak i one koji posljednjih dana pozivaju na otkazivanje svjetskog prvenstva da dobro razmile i shvate da ovo prvenstvo , upravo zbog brojnih specifičnosti koje vrijede zbog korona virusa košta 10 do 15 puta više nego „obično „ prvenstvo i da bi bila nemjerljiva šteta za rukomet da se ono ne održi. Ostavio je naravno mogućnost onima koji ne žele sudjelovati da to na vrijeme jave svojim nacionalnim federacijama.

„Sve 32 nacionalne selekcije koje su stekle pravo nastupa potvrdile su svoje sudjelovanje. Ne znam što će biti sutra, ali spremni smo se prilagoditi situaciji kakva god ona bila“, rekao je predsjednik Svjetske rukometne federacije Dr. Hasan Moustafa. “Pažljivo ćemo promatrati Europsko prvenstvo rukometašica koje je danas počelo u Danskoj  da bismo mogli reagirati na sve moguće manjkavosti, i probleme koji će se pojaviti, kako bi natjecanje u  Egiptu bilo dobro organizirano.“

Prethodni članakEHF EURO 2020: Najava prve utakmice s Mađarskom
Sljedeći članak#CROhandball TV Magazin I Epizoda 3