#CROlumna no.1 by Ivana Kapitanović: “Iznad svega borba, iznad svih Hrvatska!“

722
02/05/2019 - Koprivnica, Hrvatska, Kvalifacije za Svjetsko prvemstvo u rukometu za žene 2019 foto: kolektiffinages - Nebojša Tejić

“Prvenstvo za koje se nije znalo hoće li se održati krenulo je, a drugog dana krenule su i moje cure! Većina djevojaka iz samoizolacija, karantena, isprekidanog sportskog ritma na rukometni teren. I to kakav teren, među 16 najboljih ekipa Europe. Svaka čast! Dobro smo znali da je prva utakmica protiv Mađarske naša prva velika šansa i šansu smo itekako iskoristili.

Prvo poluvrijeme krećemo jako, borbeno, hrabro. Vodstvo. Ubrzo dobivamo dva isključenja i iskusne Mađarice preuzimaju vodstvo. Tada na red dolazi naša velika želja, ogromna borbenost, odlična 3 -2-1 obrana koju predvode agresivne Keti i Dora, Stela pokretna na prednjem i iza nje šefica Ćamila pa izgleda kako naše cure sve stižu. Odličan obrambeni period Hrvatske zasjenila je pomalo neorganizirana tranzicija i u nekim trenucima bezidejnost u napadu. Iznad vode drže nas golovi Mićijević i Vidak. Počinjemo igrati lijep rukomet, ali jedan promašen zicer, stativa i diskutabilno probijanje u napadu Ježić i Mađarice uspijevaju uhvatiti zaostatak. Na kraju poluvremena ne realiziramo kontru, no Mađaricama je ponestalo sekundi pa na odmor idemo izjednačeni.

Kreće drugo poluvrijeme, gol za gol i nevjerojatno otvaranje Tee Pijević. 

Tea Pijević, Tea Pijević i opet Tea Pijević!! Dolazi i do, po meni, pravovremenih izmjena u ekipi. Blažević dobro organizira, Debelić je na liniji dominantna, nova krila Mamić i Šimara održavaju tempo i svježinu u igri, a sve ostalo ostaje isto. BORBENA I NEPOPUSTLJIVA HRVATSKA. Na kraju borba dolazi na naplatu. Radimo ogromnu seriju od 5-0 i postajemo neuhvatljive za Mađarsku.

Ne znam koga bi izdvojila posebno. Svaku igračicu, svaki glas, svaki povik sa klupe i terena! Obrambeno smo ispadale, puno ispadale na trenutke, ali kad smo spajale, spajale smo sve! Lavovski! A zadržale smo mir, koncentraciju i ritam i to su bili ključni trenuci utakmice.

Stela Posavec vukla je kad smo svi stali i ostali bezidejni u napadu, jednako tako odlično je odigrala kao prednji u obrani 5-1. Ali izdvojila bi zajedništvo!

Sretna san i ponosna! Preponosna! Nadam se da će nas ova pobjeda i igra na samom otvaranju dignuti i pratiti u nastavku turnira. Ovakvo zajedništvo je bez sumnje nepobjedivo!

ČESTITAM!

P.S. u trenucima sam mislila da se borimo ne samo protiv Mađarske nego protiv svih situacija koje su nas zadesile! I jeste, jače ste od toga!

Svaka čast mojim curama i stožeru, samo tako dalje!!!

Vaša Kapi <3

Ivana Kapitanović

 

Prethodni članakĆamila Mičijević i izbornik Šoštarić nakon NEVJEROJATNE pobjede nad Mađarskom! I EHF EURO 2020
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Bjelovar suvereno kroz Čakovec u zaostalom susretu 8. kola