EHF Europska liga: Magdeburg ponovno bolji od Nexea

107
SEHA League handball match Nexe - Tatran Presov, Kralj Tomislav sports hall, Nasice, Croatia, 08.09.2019, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Rukometaši Nexea doživjeli su i četvrti poraz u nizu u EHF Europskoj ligi. U 6. kolu skupine C  bolji je od njih bio Magdeburg s 28:23. Njemački sastav se tako izjednačio na vrhu s Motpellierom s po osam bodova, Nexe je peto s dva boda, ali još uvijek realnim izgledima za drugu fazu natjecanja. Bila je to posljednja utakmica Nexea ove godine.

Kao i prije tjedan dana Nexe je držalo ritam prvih 15-tak minuta. Nakon što su u 19. minuti prepolovili prednost domaćina i došli na samo minus dva (10:8), slijedi cijeli niz tehničkih pogrešaka, izgubljenih lopti ili udaraca u neizrađenim situacijama i Magdeburg to kao iskusna ekipa brzo i lako koristi. Na kraju su se zaustavili na plus sedam (17:10).  To dovoljno govori kakvu obranu su igrali rukometaši iz Našica. Magdeburg je u prvih 30. minuta imao 74 posto realizacije, a Nexe tek malo više od 50  posto. Pitanje pobjednika bilo je praktički riješeno već nakon prvog dijela.

U nastavku se igralo puno opuštenije na obje strane. Obrane kao da nisu postojala u prvih petnaestak minuta. Golovi su pada kao na tekućoj traci. Magdeburg je nekoliko puta imao plus osam i to je bila  njihova najveća prednost.  Oba trenera rotirala su gotov sve raspoložive snage. Tako je veliku minutažu u nastavku dobio povratnik u redove Nexe nakon dugog odsustva Borna Manci Mićević. U jednom trenutku, a to je bilo najbolje razdoblje u igri našičkog kluba stigli su na minus četiri (25:21). Ali ipak nisu mogli dalje od toga. Magdeburg je uvođenjem Željka Muse u obranu riješio potencijalnu opasnost i rutinski priveo susret kraju. Za utjehu im ostaje činjenica da su drugo poluvrijeme dobili 11:13.

Sa sedam pogodaka Halil Jaganjac bio je najefikasniji u redovima Nexea. Kod domaćina prvo ime Islanđanin Gisli Thorgeir Kristjansson sa šest pogodaka.

EHF EUROPSKA LIGA: 6. KOLO
MAGDEBURG – NEXE 28:23
ALINGSAS – MONTPELLIER 25:33
BEŠIKTAŠ – CSKA 23:35

Prethodni članakPrijavnica za Master tečaj EHF/HRS 2020./21.
Sljedeći članakMičijević & Debelić dobitna su kombinacija protiv Srbije! I EHF EURO 2020