VELUX EHF Final 4: Matiji Gubici & Borisu Miloševiću finale u Kölnu

143

Premda je korona virus zaustavio rukometni život na nekoliko mjeseci, početak i kraj ove godine obilježavamo sjajnim, velikm ostvarenjima. Nakon srebra hrvatske muške reprezenacije na Europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, i briljantnih igrara hrvatskih rukometašica ovih dana u Danskoj, također na Europskom prvenstvu, još jedna senzacionalna vijest stiže iz središta Europske rukometne federacije. Najbolji hrvatski, a po mnogima i najbolji svjetski sudački par Matija Gubica i Boris Milošević sudit će FINALE Velux EHF Lige prvaka u Kelnu, 29. prosinca ove godine.

To je još jedno u nizu priznanja našem fantastičnom dvojcu. Matija Gubica i Boris Milošević do sada su dvaput sudili Finale Lige prvakinja za rukometašice. Bili su na čak tri FINAL 4 Lige prvaka, ali nikada do ove godine nisu dobili čast suditi finale.

Matija Gubica i Boris Milošević sudili su do sada dva finala svjetskih rukometnih prvenstava. Po jedno žensko i muško prvensvo. I ne samo to. Godine 2011. u Brazilu sudili su polufinale i finale, što nitko nikada prije njih nije napravio. Onda su to ponovili na muškom Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine. Uz sve to, sudili su finale Europskog prvenstva kojem je domaćin bila Hrvatska 2018. godine.

Od najvećih natjecanja ostala im je još samo jedna neostvarena želja – finale Olimpijskih igara. U Londonu 2012. godine gdje su sudili, još su bili su premladi. U Rio de Janeiru nisu nastupali. Ostaje Tokio 2021. godine. Ako u zemlji izlazećeg Sunca ne bude igrala Hrvatska, to je idealna prilika da se njihov san i ostvari. Ali i bez toga njihova sudačka karijera jedna je od najvećih u povijesti i mogu biti jako ponosni na nju. Baš kao što je i Hrvatski rukometni savez jako ponosan na njih.

I za kraj, ali ne manje bitno samo podsjetnik, Matija Gubica i Boris Milošević dobitnici su Godišnje nagrade „Franjo Bučar“ za 2020. godinu. To je najviša državna sportska nagrada i još jedno u nizu velikih priznanja koja su dobili. I sve to u godini korone. To mogu samo najbolji, čestitamo!

Prethodni članak1. HRL – Žene: Dalmatinki dalmatinski derbi
Sljedeći članakEHF EURO 2020: Pobjeda protiv Rumunjske za povijest i korak do polufinala?