Paket24 Premijer liga: Varaždin neumoljiv protiv Dubrave, Sesvete bolje od Umaga

137

U dva zaostala susreta 8. kola domaćini nisu dopustili iznenađenja. Varaždin je pobijedio Dubravu 33:29, a Sesvete su pregazile Umag s 34:17. Na vrhu ljestvice  silna je gužva. Gorica ima dva boda više od Sesveta, a tri od Varaždina, ali i dva susreta više.  

Nakon poraza od Poreča pod tjednom, Sesvete nisu imale pravo na još jednu pogrešku ukoliko su željele ostati u priključku s vodećom Goricom. I jasno su to dale do znanja Umagu. Nakon dosta izjednačenog početka, u završnici prvoga dijela stvorili su domaćini prvu osjetniju prednost (12:8). Pri tome su imali dvije velike serije po 3:0 i nije čudo da su na predah odnijeli čak sedam pogodaka razlike (15:9).

Još jedno kratko vrijeme u nastavku, Umag je bio na minus sedam-osam, ali je onda uslijedila nova kanonada domaćina od čak šest pogodaka za redom i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Tih 25:12 nije bila i najveća razlika u susretu. Nakon još jednog velikog niza od pet pogodaka za redom pobjegle su Sesvete na plus 17 (30:13). Sve ostalo bilo je samo pitanje rutinskog privođenja susreta kraju. Sa sedam pogodaka Davor Gavrić bio je najbolji strijelac domaćina. Čak 12 igrača Sesveta našlo se među strijelcima. Kod gostiju Gabrijel Buvinić prvo ime također sa sedam pogodaka.

Derbi kola, ali završnice ovoga dijela sezone odigran je u Varaždinu. Bila je to sjajna utakmica. Dubrava je mirnije i kvalitetnije ušla u susret. I vodila je dvadesetak minuta. Ali onda je Varaždin posložio svoju obranu, zatvorio vanjsku liniju Dubrave pa su Ante Ivanković, Vito Bahtijerević i Filip Vučelić postigli samo jedan pogodak. Na drugoj strani Varaždin su sjajno vukli Fabijan Grubišić i Tomislav Špruk. Domaćin je na predah odnio tri razlike, s tim da je Dubrava dobila posljednji pogodak dobila s devet metara kada je vrijeme već bilo isteklo.

Varaždinska agresivna obrana došla je do izražaja u nastavku. Dubrava jednostavno nije imala pravo  rješenje za to. Sredinom drugoga dijela Varaždinci su pobjegli na sigurnu udaljenost  od četiri pogotka i bez većih problema , premda su sedam minuta prije kraja ostali  bez svog prvog topnika Fabijana Grubišića koji je do tada postigao sedam pogodaka. Čini se da njegova ozljeda ipak nije previše ozbiljna i Varaždinci će moći na njega računati i u posljednjem susretu. Kada njega nije bilo  povukli su drugi i Varaždin održali kao jedini klub bez poraza ove sezone. Kod Dubrave najbolji strijelac Karlo Godec sa sedam pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA: 8. KOLO
SESVETE – UMAG 34:17
VARAŽDIN 1930 – DUBRAVA 33:29

Prethodni članakEHF EURO 2020: Norveška europski prvak osmi put!
Sljedeći članakEHF EURO 2020: Ana Debelić u idealnoj postavi!