DELO EHF Liga prvakinja: Težak poraz Podravke u nastavku sezone

161
RK Lokomotiva vs RK Podravka Vegeta, I HRLŽ, 08.10.2020 - II Kolo

Rukometašice Podravka Vegete doživjele su i šesti poraz u DELO EHF Ligi prvakinja. Na mjestu nedavne velike sreće hrvatskog ženskog rukometa u Danskoj, poražene su od Odensea 35:20, ali su još uvijek u igri za prolazak u drugi krug natjecanja.

Premda se Podravka nadala da bi u nastavku sezone mogla iznenaditi favoriziranog domaćina, jer je u posljednje dvije sezone baš u drugom dijelu natjecanja bila prava, to se nije dogodilo. Dankinje su vrlo dobro i sigurno otvorile susret i nakon nepunih deset minuta igre imale plus četiri (6:2). Podravka se sredinom poluvremena malo trga i stigla do podnošljivih (9:6). Ali je završnica prvog dijela pripala Odenseu koji je serijom 8:3 na predah otišao s velikih 18:10.

Još slabije je Podravka reagirala na početku drugog dijela. U silovitom naletu Dankinje su postigle sedam pogodaka za redom, a da pri tome nisu primile ni jedan i u 45. minuti imale pomalo nevjerojatnih 25:10. Nakon toga, samo je stvar rutine bila privesti susret kraju. Ukupno 15 obrana imale su domaće vratarke. S devet pogodaka Mia Rej Bistrup bila je najbolji strijelac Odensea. Na drugoj strani Yuliya Dumanska imala je 12 obrana. Prvi strijelac Podravka Vegete bila je Dejana Milosavljević s pet pogodaka. Podravka je imala samo 47 posto realizacije u susretu. Domaće rukometašice pak 70 posto.

DELO EHF LIGA PRVAKINJA: 10. KOLO
ODENSE – PODRAVKA VEGETA 35:20

Prethodni članakEHF EURO Cup: Zbog snježne mećave odgođena utakmica Španjolske i Hrvatske
Sljedeći članakSP 2021: Nastavak priprema u Zagrebu