EHF EURO Cup: Zbog snježne mećave odgođena utakmica Španjolske i Hrvatske

1765

Zbog povijesne mećave kako su španjolski mediji nazvali snježno nevrijeme u španjolskom glavnom gradu Madridu, zatvorene zračne luke Barajas  i mnogih prometnica, Europska rukometna federacije (EHF), odgodila je susret 3. kola EHF EURO Cupa između Španjolske i Hrvatske koji se trebao igrati danas u 18:00 sati u WiZink Centru.

Premda je hrvatska rukometna reprezentacija rano jutros bila spremna za putovanje, tijekom doručka, u dogovoru sa EHF-om i Španjolskim rukometnom federacijom, donesena je odluka da se susret odgađa. Madrid je naime, pogodila snježna oluja Filomena, kakva se u tom gradu ne pamti već 50-tak godina. Zime su u Madridu inače suhe i dosta blage, a prema posljednjim informacijama mnoge ulice su neprohodne, jer ralice praktički ne postoje i cijeli promet je u kolapsu. Posljednji put tako veliki snijeg u Madridu je napadao  daleke 1971. godine. Gradska policija pozvala je stanovnike Madrida da ostanu kod kuće i  ne izlaze bez prijeke potrebe. Većina autocesta oko Madrida, ali i u cijeloj Španjolskoj je zatvorena. Odgođeni su i mnogi susreti španjolske nogometne lige. U takvim uvjetima jedino racionalno rješenje bilo je odgoditi i rukometni susret EHF EURO Cupa Španjolska – Hrvatska.

Naša rukometna reprezentacija tako je  promijenila svoj raspored i prilagodila ga novim okolnostima. Igrači su vraćeni u sobe Hotela Sheraton na spavanje, a poslijepodne je planiran trening. Kao što je od ranije poznato, hrvatska rukometna reprezentacija na Svjetsko prvenstvo u Egipat putuje u utorak 12. siječnja u prijepodnevnim satima. Hrvatska se nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom. Prvi susret na rasporedu je 15. siječnja s Japanom u 18:00 sati.

Prethodni članakIzjave uoči uzvratnog susreta sa Španjolcima! I EHF EURO Cup 2022
Sljedeći članakDELO EHF Liga prvakinja: Težak poraz Podravke u nastavku sezone