1. HRL – Žene: Tijesna pobjeda Umaga

687

Rukometašice Umaga i Zrinskog prve su krenule u nastavak sezone nakon Europskog prvenstva. Teže nego što su mnogi mogli očekivati Umag je pobijedio 32:31, sastav koji je do prekida natjecanja u osam kola upisao samo jednu pobjedu.

S novim trenerom Goranom Mrđenom, povratnicom Leom Vukojević i dvije nove igračice Zrinski kao da je pronašao novu snagu. Protiv sastava iz grada tenisa, Čakovčanke su bile potpuno ravnopravne veći dio susreta. Domaćin je doduše, vodio od jedanaeste minute do kraja, ali su gošće stalno prijetile. U prvom dijelu najveća prednost Umaga bila je plus pet (14:9) u 22. minuti. Na poluvremenu su Umažanke imale tri razlike (17:14), ali se nisu mogle u potpunosti opustiti jer Zrinski je bio bolji od rezultata na semaforu.

Na početku drugog dijela gošće su još malo pojačale svoju obranu i stalno prijetile. Ali nikako nisu uspijevale stići makar do izjednačenja koje bi im nesumnjivo dalo krila. Umag je ponajprije zahvaljujući sjajnoj Luciji Blašković na vratima držao svoju prednost od najmanje dva pogotka. U završnici susreta, odlučio je veći izbor igračica domaćina, pa je Umag ostvario i petu pobjedu u šest susreta i potvrdio status najugodnijeg iznenađenja lige. Zrinski je pak pokazao više u tom susretu nego u cijeloj jeseni i probudio tračak nade da je spas moguć. Domaći sastav imao je nekoliko sjajnih pojedinki. Nataša Miočinović je imala učinak 6 od 6, Tina Barišić 7 od 8, a Ana Jajčević 6 od 8. Gošće je pak predvodila sjajna Marija Borković (prinova iz Siska) s devet pogodaka iz 12 pokušaja. Ines Resman je dala šest pogodaka iz isto toliko udaraca, a šest pogodaka postigla je prinova iz Sinja  Gabriela Gudelj.

Prethodni članak#CROffee se vratio & ugostio Željka Musu! I SP 2021
Sljedeći članakSP 2021: Marić i Šipić o završnim pripremama Hrvatske