SP 2021: Odluka da se igra bez gledatelja!

237

Samo tri dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Egiptu, Svjetska rukometna federacija (IHF) i egipatska vlada donijeli su odluku da se Prvenstvo ipak igra bez gledatelja. Naime, Egipat je prije nekoliko tjedana najavio da će se Prvenstvo igrati s gledateljima. Ne doduše s punim kapacitetom dvorana, već 20 posto  mjesta svake dvorane, ali ipak gledateljima.

U danima kada korona virus bilježi rast gotovo u svim dijelovima svijeta to je izazvalo vrlo žestoku reakciju igrača. Dio njih zbog straha od zaraze odustao je već ranije od nastupa, neki su prijetili da će propustiti Prvenstvo ukoliko se doista bude igralo s publikom, a dio je još razmišljao što napraviti. Pritisak je urodio plodom. 

Nakon današnjeg sastanka u Kairu egipatskog premijera Mostafe Madbuoulya, ministra za Sport i mlade Ashrefa Sobhya i predsjednika Svjetske rukometne federacije Hassana Moustafe, predsjednika Organizacijskog odbora Prvenstva Heshama Nasra donešena je jedina moguća i ispravno odluka – Prvenstvo će se igrati bez gledatelja.

Prvenstvo u Egiptu prvo je  u povijesti s 32 reprezentacije. Održava se od 13. – 31. siječnja u četiri dvorane Alexandrije i Kaira. Natjecanje po tradiciji otvara domaćin 13. siječnja protiv Čilea. Hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini C koja se igra u Aleksandriji, zajedno s Japanom, Angolom i Katarom.

Prethodni članakHrvatski rukometaši spremni za #Egypt2021 ! I SP 2021
Sljedeći članakSP 2021 – Duvnjak: “Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari“