Hrvatske reprezentativke dobit će nagrade za europsku broncu

226
Camila MICIJEVIC (9) during the Women’s EHF EURO 2020 Norway, Denmark, Preliminary Round, Group C, Hungary vs Croatia, Kolding Arena, Kolding Denmark, 04.12.2020, Mandatory Credit © Stanko Gruden / kolektiff

Hrvatski rukometni savez iznimno je ponosan na svoju žensku rukometnu reprezentaciju koja je ispisala povijest, osvojivši prvu medalju hrvatskog ženskog rukometa. Stoga, imamo potrebu reagirati na učestale medijske napise i pitanja o nagradama hrvatskim rukometašicama, za osvojenu brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj. Ovim putem, potvrđujemo da rukometašice mogu biti sasvim mirne te da će dobiti zasluženu nagradu za to veliko ostvarenje, kao i da to, u niti jednom trenutku nije bilo upitno.

Netočne su informacije koje su objavili pojedini hrvatski mediji da nitko iz Hrvatskog rukometnog saveza nije razgovarao s rukometašicama. Direktor svih hrvatskih rukometnih selekcija Ivica Udovičić, u stalnom je kontaktu s kapetanicom reprezentacije Katarinom Ježić. Od završetka Europskog prvenstva u Danskoj prošlo je nešto manje od mjesec dana. Kao što je već otprije poznato, odluku o nagradama donosi Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza. Zatim će se, sukladno financijskim sredstvima koje Savez ima na raspolaganju pristupiti isplati nagrada. Hrvatski rukometni savez uvijek je bio transparentan i poštivao ostvarenja svih svojih sportašica i sportaša. Stoga, ponavljamo još jedan put da “Kraljice šoka“ mogu biti mirne, te da naše brončane rukometašice Hrvatski rukometni savez neće šokirati i ostaviti bez zasluženih premija.

 

Prethodni članakPrvi dojmovi Marina Šege & Ivana Čupića! I SP 2021
Sljedeći članakSP 2021: Od Japana 1991., do Japana 2021. godine