SP 2021: Lagana i sigurna pobjeda protiv Bahreina

488
Marino MARIC (3) during the IHF World Championship 2021 Egypt, Main Round, Croatia vs Bahrain, Cairo Stadium Hall 1, Cairo, Egypt, 21.01.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je i treću pobjedu na 27. Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Na startu drugog kruga natjecanja u Kairu, u tzv. Glavnoj skupini 2, Hrvatska je pobijedila Bahrein 28:18 (13:8) i napravila još jedan korak ka četvrtfinalu. 

HRVATSKA: Pešić 5/6, Šego 12/29, Marić 4/6, Duvnjak 1/1, Horvat 8/10, Šarac 1/1, Karačić 0/1, Štrlek 1/2, Čupić 2/4, Musa -/-, Mamić 2/3, Šebetić 1/3, Brozović  -/-, Mandić 3/3, Jaganjac 1/3, Martinović 4/5, izbornik: Lino Červar

BAHREIN: A. Husain 14/40, Alshuwaikh -/-, Eid  0/1, A. Merza1/3, Qambar 0/1, Abdulredha 0/1, Fadhul -/-, M. Merza 1/1, Almaqabi 0/2, Mahfoodh 0/4, Alsalatna 1/1, Alfardan -/-, Saad 3/5, Ahmed 6/9, Al Sayyad 6/13  izbornik: Halidor Johann Sigfusson (Isl)

Premda je u sastav uvrstio Igora Karačića, izbornik Lino Červar nije dakako odmah na početku riskirao s njim. Krenula je postava: Šego na vratima, krila Štrlek i Horvat, na crti Marić i na vanjskim pozicijama Mamić, Duvnjak i Šebetić. S obzirom na nedostatak visine kod Bahreina, obrana je bila u logičnoj formaciji 6-0. Mijenjali su se kao i obično obrana – napad Musa i Marić. Marin Šego je otvorio susret na sjajan način s tri obrane, pa je Bahrein do svog prvog pogotka stigao tek nakon pet minuta igre. Nakon nepunih osam minuta igre Hrvatska je imala 5:1, pa je bahreinski izbornik morao zvati minutu predaha za svoje rukometaše. Naša je klupa pak, u obranu gurnula Davida Mandića pa je kapetan Domagoj Duvnjak dobio zasluženi predah u obrani. Nije prošla ni deseta minuta, a na semaforu je bilo velikih 7:1.

Četiri minute poslije na teren je stigao i Igor Karačić koji je sve do ovog susreta radio po posebnom programu. I lijepo je bilo vidjeti ga ponovno u sastavu. Hrvatska je u prvih 15. minuta primila samo dva pogotka. Kod takvog rezultata mladi su dobili svoju priliku pa su ušli Josip Šarac u obrani, a Halil Jaganjac i Ivan Martinović u napadu. Kako su se Bahreinci u jednom trenutku približili na minus pet, izbornik je ponovno na teren poslao početku postavu. S tom razlikom otišlo se i na predah (13:8). Hrvatska je bila na 62 posto učinkovitosti, Bahrein na samo 40 posto.

Drugo poluvrijeme Hrvatska je otvorila s dva pogotka za redom i po peti put došla na plus sedam. I dalje je naša reprezentacija bila u obrani 6-0, pokretljiva, agresivna pa je Bahrein samo povećavao broj svoji neuspjelih napada. Magičnu granicu od sedam pogodaka prednosti hrvatska reprezentacija je probila tek dvije minute prije kraja. Naime, sredinom nastavka Bahrein se oslobodio grča, pa nam je prodao dva cepelina, i stigao na pet pogodaka zaostatka. Izbornik Lino Červar je puno mijenjao. Tražio je sedmorku koja može mirno privesti susret kraju, bez prevelikog stresa, a posebno nekakve ozljede. Tako je na vrata u posljednjih deset minuta poslao Ivana Pešića, a u napad Josipa Šarca.  Bio je to pravi potez jer su oba sjajno reagirala. Vratar s nekoliko izvrsnih obrana, Šarac cepelinom za kraj kojim je Hrvatska stavila točku na taj susret i okruglo deset pogodaka razlike. Prvi strijelac hrvatske reperezentacije bio je Zlatko Horvat s osam pogodaka. Vratari su nam uspisali 17 obrana (Šego 12, Pešić 5). Kod Bahreina najbolji Husain Al Sayyadi Mohamed Ahmed s po šest pogodaka.

Inače u prvom susretu dana Argentina je pobijedila Japan 28:24 i ostala u igri za četvrtfinale. S tom reprezentacijom Hrvatska igra sljedeći susret, 23. siječnja u 18:00 sati.

Tonske izjave izbornika Line Červara te reprezentativaca Domagoja Duvnjaka, Zlatka Horvata i Igora Karačića su dostupne ovdje.

SP 2021: SKUPINA 2, 1. KOLO.
HRVATSKA – BAHREIN 28:18

Prethodni članakŠtrlek & Červar uoči utakmice s Bahreinom! I SP 2021
Sljedeći članakDojmovi nakon pobjede nad Bahreinom! I SP 2021