Paket24 Premijer liga: Poreč bolji od Varaždina

234

Rukometaši Poreča pobijedili su Varaždin u zaostalom susretu 9. kola Paket24 Premijer lige i izbili na diobu prvog mjesta zajedno sa Sesvetama. Varaždinci su na trećem mjestu, uz jedan susret manje.

Kao što se i moglo očekivati bio je to susret s malo pogodaka. Varaždinci su mirnije ušli u susret i osim 1:0 za Poreč, stalno vodili. Poreč uspijeva stići njihovu prednost u 20. minuti, kad je na semaforu 6:6. Ali prvi dio ipak pripada gostima. U jednom trenutku imali su plus četiri, da bi na predah otišli s tri pogotka prednosti 8:11.

Velika borba vodila se u nastavku. Nije tu bilo previše ljepote. Uz dosta tehničkih pogrešaka s obje strane, dobrih obrana vratara, neizvjesnost je potrajala sve do posljednjih deset minuta. Tada domaćin preuzima kontrolu nad rezultatom. Nije to velika prednost, pogodak ili dva, ali bila je dovoljna da nešto mirnije i racionalnije odigraju završnicu i ostvare svoju osmu pobjedu ove sezone. Uz izvrsnog Ivana Vekića koji je imao 14 obrana, prvi strijelac Poreča bio Je Antonio Pribanić sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja. Goste je pak predvodio Fabijan Grubišić s pet pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA: 9. KOLO
POREČ – VARAŽDIN 1930 18:17

Prethodni članak#CROlumna by Blaženko Lacković: “Glavu gore, nada još postoji“
Sljedeći članakSP 2021: Još uvijek ima nade za četvrtfinale!