DELO EHF Liga prvakinja: Gyor s lakoćom do pobjede protiv Podravka Vegete

58
Foto: Ivan Brkić

Rukometašice Podravka Vegete doživjele su i 11. poraz u nizu u DELO EHF Ligi prvakinja. Sastav iz Koprivnice poražen je od višestrukih europskih prvakinja, mađarskog Gyora 33:15. Podravka Vegeta tako je ostala na samom dnu ljestvice, a Gyor je preuzeo vrh.

Silovito je ekipa iz Mađarske otvorila susret. Već do šeste minute imale su pet pogodaka prednosti. Nakon minute predaha koju je pozvao Zlatko Saračević, Podravka se budi i serijom od tri pogotka za redom stiže na samo minus dva (4:6). Ipak Podravkašice nisu mogle pratiti taj tempo do kraja prvog dijela pa Gyor na predah odlazi s 8:13.

U nastavku je Gyoru trebalo još malo vremena da ubaci u pravu brzinu. Nakon isključenja Lamprini Tsakalou, mađraski sastav najprije ide na plus osam, a vrlo brzo nakon toga i na deset razlike (10:20). Kako je već u tom trenutku bio poznat pobjednik, domaći trener je dao priliku mlađim igračicama da osjete kako je igrati Ligu prvakinja. Tako su dragocjene europske minute skupile Ana Buljan, Ivona Mrđen, Elena Popović… Sa sedam pogodaka najbolja u redovima Podravke bila je Lamprini Tsakalou. Na drugoj strani, najpreciznija bila je Estelle Nze Minko sa šest pogodaka.

DELO EHF LIGA PRVAKINJA: 13. KOLO
PODRAVKA VEGETA – GYORI AUDI ETO KC 15:33

Prethodni članakMaster tečaj HRS-a i EHF-a s mnogo poznatih imena
Sljedeći članakSEHA – Gazprom liga: PPD Zagreb pronašao lijek za makedonske farmaceute