IHF: Podgorica umjesto Trondheima domaćin olimpijskih kvalifikacija rukometaša

185

Svjetska rukometna federacija objavila je da će glavni grad Crne Gore – Podgorica, biti domaćin kvalifikacijskog turnira broj 1,  koji se trebao održati u norveškom Trondheimu. Naime, budući da Norveška ima izuzetno stroge  epidemiološke mjere, ta je zemlja prije nekoliko dana morala otkazati domaćinstvo olimpijskog kvalifikacijskog turnira na kojem su trebali sudjelovati Norveška, Brazil, Čile i Južna Koreja.

Tako će se te četiri reprezentacije od 12. – 14. ožujka 2021. godine, boriti za dvije vize koje vode u Tokio. Preostala dva turnira igraju se kao što je otprije poznato, u Montpellieru (Francuska, Hrvatska, Portugal, i Tunis), odnosno Berlinu (Njemačka, Švedska, Slovenija i Alžir). Iz svake od tih skupina po dvije najbolje reprezentacije idu u Japan.

Spomenimo usput da je Crna Gora domaćin i jednog ženskog kvalifikacijskog turnira. U dvorani Verde centra, igrat će rukometašice Crne Gore, Norveške i Rumunjske, a četvrti sudionik bit će poznat uskoro. Hong Kong je inače prva, a Tajland druga zamjena. Turnir će se održati od 19. – 21. ožujka 2021. godine.

 

Prethodni članakIn memoriam: Posljednji ispraćaj Zlatka Saračevića
Sljedeći članakKup Hrvatske (Ž): Favoriti bez problema do četvrtfinala