Kvalifikacije za OI: Hrvatska će biti potpuno spremna za Montpellier

372

Hrvatska muška seniorka reprezentacija odradila je i drugi trening uoči odlaska na olimpijske kvalifikacije u Montpellier. Izbornik Hrvoje Horvat u dogovoru s prof. Miljenkom Rakom i suradnicima, s jedne strane osvježava dio igrača koji su imali brojne utakmice u posljednje vrijeme, a s druge strane maksimalno opterećuje one koji su igrali malo ili ništa. Pri tome se jako vodi računa da slučajno ne dođe do nekih ozljeda.

Kao što je poznato, reprezentaciju u tri dana čekaju tri iznimno jaka i zahtjevna suparnika. Vremena za oporavak između utakmice praktički nema i zato će trebati mudro rotirati momčad. Svjestan je toga izbornik, ali i igrači. Atmosfera na treningu je sjajna, kao i uvijek. Tokio je za sve njih i motiv i izazov. Olimpijske igre su najveće sportsko natjecanje, san svakoga sportaša i nema sumnje da će naši rukometaši dati sve od sebe da Hrvatsku i šesti put odvedu na tu smotru.

Domagoj Pavlović, reprezentativac Hrvatske:
„Pa jesmo, jučer odradili prvi trening, evo danas krenuli u drugi dan. Nemamo previše vremena da eksperimentiramo taktičkim varijantama, ono sve što smo do sada radili sada ćemo pokušati još malo nadograditi i poboljšati. Dva dana još imamo do puta Montpelliera. Naravno da nema, ono što je bilo u prvom mjesecu je bilo, mi trebamo gledati unaprijed, trebamo gledati natjecanja i kvalifikacije koje nam dolaze, to su evo trenutačno kvalifikacije za Tokyo, nema većeg motiva za jednog sportaša nego otići na samu Olimpijadu tako da sigurno motiva i želje neće faliti. Naravno, s obzirom da kao što sam rekao nemamo puno vremena za pripremu već smo zadnjih mjesec dana sa njima analizirali preko Whats up-a nam je slao video analize, taktičke zamisli njegove koje ćemo pokušati kroz par treninga ovdje pretvoriti. Sigurno trebamo povećati agresivnost, pokretljivost u obrani stoga će ići naravno brza tranzicija i naravno pametno, pametno, strpljivo i agresivan napad. Pa dobro, to su sve utakmice, igra se na jednu utakmicu tako da sve je moguće, mi ćemo dati sve od sebe a po meni ključna će biti igra protiv Portugala.”

Luka Cindrić, reprezentativac Hrvatske:
Pa da, ova korona je poremetila cijeli raspored i to, imamo stvarno jako puno utakmica ali ne umanjuje našu želju i motiv za ove kvalifikacije tako da mislim da je svima san otić na Olimpijadu i eto s tim ciljem i motivom idemo i na taj turnir koji nam slijedi. Mislim da stvarno imamo jako tešku grupu ali trebamo gledat sebe i fokusirat se na svoju igru i mislim da ja iskreno vjerujem u nas i stvarno gledam pozitivno. Iskreno ako bude sve po planu kako mi tu razgovaramo i imamo neke svoje vizije i generalno naša taktika će se svodit na čvrstu obranu i po meni što je prije falilo je dosta tih nekih laganih golova, polukontra, da ubramo svoju igru ukratko tako da mislim da nam je to početak za nešto ozbiljnije i eto, ja vjerujem u nas. Pa evo danas su dva al obično je samo jedan. Da, uglavnom spavanje, doručak, kava, malo druženje, trening, ručak, spavanje opet i video analize trening, taktika tako da sve u svemu mislim da koristimo svi reprezentaciju malo da se podružimo i porazgovaramo tako da mislim da je to lijepo. Pa eto budite i dalje uz nas kao i svaki put mislim da svi željno iščekujemo ove kvalifikacije i eto nadam se da ćemo se svi zajedno veseliti.

Prethodni članakPavlović & Cindrić uoči kvalifikacijskog turnira! I Kvalifikacije za OI
Sljedeći članakHOA i hrvatska reprezentacija započele obilježavanje MDSRM-a 2021. godine!