Paket24 Premijer liga: Vikend brojnih odluka

1213

Posljednje, 18. kolo prvog dijela Paket24 Premijer lige što je pred nama vjerojatno je najzanimljivije od kada postoji domaće klupsko natjecanje. Pet klubova na vrhu bori se za četiri mjesta u Ligi za prvaka, a tri na dnu. Tko će uz Dubrovnik izbjeći najlošiju startnu poziciju u Ligi za ostanak? Jedan susret na rasporedu je u subotu, preostala četiri u nedjelju.

Krenimo redom. Kolo će u subotu otvoriti Dubrovnik i Dubrava. S obzirom na snagu momčadi i probleme koje je Dubrovnik imao tijekom sezone, tu ne bi smjelo biti velikog iznenađenja. Bodovi će, gotovo je sasvim izvjesno put Zagreba. Dubravi će to biti dovoljno da se nađe među četiri najbolja kluba, jer će imati 24 boda, odnosno zajamčenu Ligu za prvaka.

Trenuačno vodeće Sesvete dočekuje Goricu. Pobjeda domaćinu osigurava Ligu za prvaka, i prvo mjesto. Bod im također znači elitnu skupinu. S porazom pak, zavise od ostalih rezultata.

Varaždin je domaćin Poreču. Gosti su već osigurali Ligu za prvaka. Ali nije im svejedno s koje pozicije će krenuti dalje u natjecanje. Varaždin pak ima puno kombinacija . S pobjedom će sigurno u birano društvo. I bodom pod uvjetom da ne dobije Gorica. Može proći i s porazom ali u tom slučaju moraju pobijediti Sesvete i Dubrava. Izgubi li , a dobiju Gorica i Dubrava, tada ostaju bez Lige za prvaka.

Velika borba može se očekivati u susretu Bjelovara i Spačve Vinkovci. Domaćin će tražiti pobjedu koja mu može donijeti početak Lige za ostanak s četiri boda. Vinkovčani pak žele uzvratiti za poraz u prvom dijelu sezone ,ali i pobjeći s dna.

Zamet također ima plan da osvoji bodove i napravi gužvu na vrhu ljestvice nove mini Lige za ostanak. Umag je dobio samo jedan susret u posljednjih devet nastupa i veliko je pitanje može li do bodova koji život znače u Rijeci. A motiva ima na pretek. Jer dobije li Umag riječki sastav, a Bjelovar pobijedi Spačvu, tada Umag preskače i Zamet i Spačvu na ljestvici .

Bezbroj je dakle neponanica. Na odgovore ćemo morati pričekati do nedjelje oko 20 sati i 30 minuta.

PAKET24 PREMIJER LIGA: 18. KOLO
20.03.2021. 18.00 RKHM DUBROVNIK – DUBRAVA
21.03.2021. 19.00 SESVETE – GORICA
21.03.2021. 19.00 VARAŽDIN 1930 – POREČ
21.03.2021. 19.00 BJELOVAR – SPAČVA VINKOVCI
21.03.2021. 19.00 ZAMET – UMAG

Prethodni članakHRS: Upitnik za klubove
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Uvjerljiva pobjeda Dubrave