Paket24 Premijer liga: Počinje borba za naslov i za ostanak

516
MRK SESVETE vs RK Bjelovar, Paket 24 premijer liga, 26.09.2020

Dramatično je i uzbudljivo bilo tijekom prvog dijela sezone Paket24 Premijer lige. Ali ono najbolje tek slijedi. Od ovog vikenda kreću Liga za prvaka i Liga za ostanak. U natjecanje se uključuju PPD Zagreb i Nexe, i to cijeloj priči daje poseban ton. Krenimo stoga redom.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA
Svaki do tri susreta koji su na rasporedu u subotu ima svoju težinu i budi znatiželju. Sesvete su uz Varaždin, prvi dio sezone imali najviše uspjeha i po prvi put su u Ligi za prvaka. Pravi test njihove vrijednosti je Nexe. Sastav koji vodi Branko Tamše je nedvojbeno kvalitetniji. Pod tjednom su imali težak europski nastup, pa osminu finala hrvatskoga kupa, a osim toga, muče ih brojne ozljede. Dogovorom klubova susret se igra u Našicama, ali je Sesvete formalno domaćin.

PPD Zagreb će u Kutiji šibica ugostiti Dubravu. Ivici Obrvanu osvajanje naslova prvaka je imperativ. S druge strane, Dubrava je u foto finišu nizom od šest pobjeda stigla do Lige za prvaka i sada potpuno opuštena ulazi u drugi dio natjecanja.

Najneizvjesniji susret trebao bi biti onaj između Varaždina i Poreča. Prije tjedan dana domaćin je slavio 32:30 i tako osvojio prvu startnu poziciju. Ali karte se sada drugačije dijele i treba očekivati ambiciozniji i jači Poreč.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 1. KOLO
27.03.2021. 17.00 SESVETE – NEXE (Livestream YouTube Hrvatski rukometni savez)
27.03.2021. 17.30 PPD ZAGREB – DUBRAVA (Livestream YouTube Hrvatski rukometni savez)
27.03.2021. 18.00 VARAŽDIN 1930 – POREČ (Livestream YouTube Hrvatski rukometni savez)


PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK
Bacite li pogled na ljestvicu prvog dijela Paket24 Premijer lige, bit će vam jasno da su Gorica i Bjelovar u velikoj prednosti u odnosu na Dubrovnik i Umag koji im dolaze u goste. Ne samo zbog bodovne razlike, već i igračke kvalitete. Ali borba za ostanak često od slabijih izvlači i onu, na prvi pogled nedviđenu snagu i moć. Ostaje stoga da vidimo kako su se Dubrovnik i Umag ovoga tjedna presložili za tu tešku borbu koja ih očekuje.

Zamet i Spačva su u različitom raspoloženju završili prvi dio. Riječani pobjedom protiv Umaga, Vinkovčani porazom od Bjelovara. Zamet u utrku ulazi s tri, Spačva s dva boda. U prvom dijelu sezone svatko je dobio susret na svom terenu. Može li se nešto promijeniti u Ligi za ostanak? Provjerite zajedno s nama u izravnom prijenosu na Planetsportu.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK: 1. KOLO
27.03.2021. 19.00 GORICA – RKHM DUBROVNIK (Livestream YouTube Hrvatski rukometni savez)
27.03.2021. 19.00 ZAMET – SPAČVA VINKOVCI (PlanetSport)
27.03.2021. 19.14 BJELOVAR – UMAG (Livestream Livestream YouTube Hrvatski rukometni savez)

Prethodni članak1. HRL – Žene: Zanimljivi izazovi čekaju domaćine
Sljedeći članakPočinje borba za naslov u Ligi za prvaka! I Paket24 Premijer liga