1. HRL – Žene: Podravki derbi vrha, Zrinski s bodovima iz Sesveta, Bjelovar iz Dugog Sela

507

Tri pobjede domaćina i dvije gošći, donijelo nam je 20. kolo prve hrvatske lige za  rukometašice. Posebnu vrijednost imaju slavlja Podravka Vegete koja je zasjala na vrh ljestvice, te Zrinskog i Murvice jer im znače bijeg od dna.

Podravka je u derbiju kola pokazala kolika je razlika između nje i trećeplasirane ekipe lige. Nakon desetak minuta izjednačene igre, domaće rukometašice odlaze na plus četiri. I to bez nekih većih poteškoća čuvaju do predaha (17:13). Umag je nešto agresivniji, odlučniji u drugom dijelu. Podravka u 35. ostaje bez svog prvog aduta Dejane Milosavljević koja se ozlijedila i više nije ulazila u igru. Ali i bez nje, Podravkašice su praktički tijekom cijelog poluvremena čuvale svoju prednost od četiri razlike. Najveću razliku imale su pet minuta prije kraja kad je bilo 27:20. S devet pogodaka, Lamprini Tsakalou bila je najbolja u domaćim redovima. Kod Umaga pak, tri igračice s po pet pogodaka: Nataša Miočinović, Ines Lisjak i Tina Barišić. Podravka i Umag odigrat će sutra još jedan susret, onaj zaostali iz 7. kola.

Samo dvadesetak minuta, Dugo Selo 55 bilo je ravnopravno Bjelovaru. Onda gošće stvaraju prvu osjetniju razliku (8:12) i bez većih problema prvi dio završavaju s velikih plus osam (9:17). Domaćin je bio nešto bolji u drugom dijelu. Sredinom nastavka uspjele su doći na minus tri (19:22), ali za potpuni preokret nisu imale ni dovoljno jake rotacije. Deset minuta prije kraja, Bjelovar je imao šest pogodaka razlike i bez većih poteškoća upisao 11-tu pobjedu ove sezone. Sa šest pogodaka, Bernarda Čalušić bila je prvo ime u domaćim redovima. Kod Bjelovara, čak 11 pogodaka sjajne Eme Guskić.

Jako neizvjestan i uzbudljiv susret vidjeli smo u Sesvetama. Na kraju su slavile gošće koje su pokazale više mirnoće u završnici susreta. Naime, nakon dosta ravnopravnog prvog poluvremena (pet izjednačenja), u nastavku je Zrinski prvi uspio stvoriti nešto opipljiviju prednost kad je u 32. minuti imao plus četiri (18:22). Ali već tri minute poslije, bilo je 18:18. Onda prednost seli na stranu domaćina. U 48. one imaju tri pogotka viška (28:25). Ali ne uspijevaju to dugo sačuvati, jer Zrinski osam minuta prije kraja stiže do novog izjednačenja, 29:29. U uzbudljivoj završnici gošće uspijevaju napraviti seriju 3:0 i osvojiti izuzetno vrijedne bodove. Sesvetama nije pomoglo ni deset pogodaka Anje Vide Lukšić . Zrinski je imao jačeg aduta u Lei Vukojević koja je postigla zadivljujućih 15 pogodaka.

Murvica dakako nije propustila priliku da protiv najslabije ekipe lige osvoji nove bodove i  još malo se odvoji od najugroženijih ekipa na dnu. Već u ranoj fazi utakmice, domaće rukometašice su stvorile zalihu i mirno kontrolirale tijek susreta. Na poluvremenu su imale plus osam (20:12). U nastavku su tek malo spustile ritam, ali i tih 30. minuta su dobile s velikih 16:11. Dvije igračice Murvice: Ana Debelić (13) i Rea Jelenović (10) dale su koliko cijela ekipa 1234 Virovitice. Kod gošći, najbolja Tena MiočCabadaj sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja.

Teže nego što se moglo očekivati, Osijek je pobijedio Dalmatinku. Nakon odličnog početka i vodstva najprije 4:1, pa 6:3, ekipa iz Ploča se budi i stiže do minus jedan već u 15. minuti. Onda opet slijedi dobro razdoblje u igri domaćih rukometašica koje četiri minute prije predaha, imaju plus četiri. Ali nisu to uspjele odnijeti u svlačionicu, jer je Dalmatinka s dva pogotka u posljednjih 40-tak sekundi uspjela doći na minus dva (15:13). Osijek stalno ima prednost i u nastavku. Ali, ne pretjerano veliku da bi se mogao opustiti. Tek u posljednjih deset minuta gošće pokazuju ozbiljne znakove umora i domaće odlaze u mirnu zonu. Na kraju je završilo 25:22. Sedam pogodaka za Osijek dala je Dora Lacković. Prvo ime Dalmatinke Magdalena Žderić sa šest pogodaka.

  1. HRL – ŽENE: 20. KOLO
    PODRAVKA VEGETA – UMAG 29:22
    DUGO SELO 55 – BJELOVAR 25:30
    SESVETE – ZRINSKI 32:34
    OSIJEK – DALMATINKA 25:22
    MURVICA – 1234 VIROVITICA 36:23

28.03.2021     18:00     SPLIT 2010 – KOKA

LOKOMOTIVA – SINJ (odgođeno)

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Poreč s bodovima iz Varaždina, PPD i Nexe rutinski
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Nove pobjede Podravke i Koke