1. HRL – Žene: Nove pobjede Podravke i Koke

343
Photocredit: ivan Brkić / RK Podravka Vegeta

Rukometašice Podravka Vegete ostvarile su i drugu pobjedu u dva dana protiv Umaga. Bio je to zaostali susret 7. kola u kojem je Umag formalno bio domaćin u Koprivnici. Koka je pak, u posljednjem susretu 20. kola, slavila u Splitu.

Nakon petnaestak minuta ravnopravne igre, Podravka prvi put stvara malo veću prednost od plus tri, na ulasku u drugu četvrtinu susreta (7:10). I uspijeva držati Umag na toj razlici sve do kraja prvog dijela koje završava rezultatom 14:16. Podravka je sjajno reagirala na početku drugog dijela kad je otišla na plus osam. Umag je naime, u prvih deset minuta postigao samo jedan pogodak (15:23). Bez većih poteškoća domaće rukometašice održavale su tu veliku razliku i lagano upisale i 17. pobjedu u isto toliko nastupa. Fantastična je u tom susretu bila Lamprini Tsakalou s 13 pogodaka. Kod gošći, najbolja Ana Jajčević s pet pogodaka.

Koka je u Splitu stigla do devete pobjede i sve je bliže najboljoj četvorki prvenstva. Mlada ekipa Splita čini se, ni jednog trenutka nije imala odgovor na igru Varaždinki. Već nakon 15. minuta igre imale su Varaždinke četiri pogotka prednosti (5:9). Do poluvremena su to povećale za još jedan pogodak i zadovoljne otišle u svlačionicu na predah. Koka je u drugom dijelu pogađala u serijama. Najprije 4:0, pa 3:0 i na kraju 5:0, tako da konačnih plus devet nije nikakvo iznenađenje. Ana Macan sa sedam pogodaka bila je najpreciznija u domaćim redovima. Kod Koke, od puno dobrih, vrijedi izdvojiti 14 obrana Gabrijele Bešen i čak deset pogodaka Tee Jalušić.

  1. HRL – ŽENE: 7. KOLO
    UMAG – PODRAVKA VEGETA 25:31

1. HRL – ŽENE: 20. KOLO
SPLIT 2010 – KOKA 22:31

Prethodni članak1. HRL – Žene: Podravki derbi vrha, Zrinski s bodovima iz Sesveta, Bjelovar iz Dugog Sela
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 20. kola