1. HRL – Žene: Dominantna Podravka, Dugo Selo uzvratilo Bjelovaru

485
Dugo Selo

U dva zaostala susreta 1. hrvatske lige rukometašica, Podravka Vegeta je lako pobijedila Koku, a Dugo Selo je iznenadilo Bjelovar i uzvratilo za poraz od prije četiri dana.

Petnaestak minuta trebalo je rukometašicama iz Koprivnice da dostignu tzv. “radnu temperaturu“. Ali već na ulasku u posljednjih deset minuta prvog dijela, imale su plus pet. Do predaha su to uspjele podići na velikih sedam razlike i mirno otići na predah (19:12).

Koka je i u drugom dijelu bila otprilike na tom zaostatku. Antonio Pranjić čuvao je Lamprini Tsakalou pa je Grkinja ostala bez pogotka u tom susretu. Priliku za igru su dobile mlade igračice koje su imale manje prostora ove sezone. Sedam minuta prije kraja, Podravka je već imala plus deset 29:19, i mogla je rutinski odraditi ostatak vremena. Sa šest pogodaka najbolja u domaćim redovima bila je Dejana Milosavljević. Po pet su dale Lea Franušić i Korina Karlovčan. Kod gošći, najbolja Katarina Mrazović, također sa šest pogodaka.

Bjelovar i Dugo Selo 55 odigrali su vrlo neizvjesnu utakmicu. Domaćin je vodio samo u početnih šest minuta. Onda prednost seli na stranu gošći koje nakon prve četvrtine, uspijevaju stvoriti dva pogotka zalihe. Još dva, tri puta tijekom prvih 30. minuta imale su rukometašice iz Dugog Sela plus dva, da bi na predah otišlo s minimalnom prednosti jer je Ema Guskić u posljednjoj sekundi zabila za domaćine (11:12).

Ključni trenuci susreta dogodili su se od 35. do 45. minute kad su gošće napravile seriju 7:1, i od 14:15, otišle na 15:21. Bjelovar je doduše, nakon toga nanizao četiri pogotka za redom, ali za potpuni uzvrat nije bilo snage. U posljednjih sedam minuta, domaće rukometašice su postigle tek jedan pogodak. Tako je Dugo Selo prekinulo crni niz od četiri poraza za redom i zauzelo mjesto u zlatnoj sredini ljestvice. Bjelovar je pak, propustio priliku da skoči među četiri najbolja sastava lige. Ema Guskić je dala čak deset od 22 pogotka domaćina. Kod gošći sedam pogodaka Josipe Bebek, po pet Anamarije Gavrić i Valentine Čamber.

Prethodni članak1. HRL – Žene: Izjave nakon susreta Lokomotive i Sinja
Sljedeći članakZapočinju prijave za 2. Modul Master tečaja EHF-HRS