IHF: Održan ždrijeb za Olimpijske igre

749
Izvor fotografije: Facebook International Handball Federation (IHF)

U središtu Svjetske rukometne fedracije (IHF) u Baselu, održan je ždrijeb olimpijskog turnira za rukometašice i rukometaše. Dvanaest reprezentacija u svakom od dva ždrijeba, bilo je razvrstano u potove ili šešire po dvije zemlje. Ždrijebalo se od šestog prema prvom potu, s tim da je domaćin Japan, koji se nalazio u šeširu broj četiri, birao skupinu u kojoj želi igrati.

U ženskoj konkurenciji skupine su sljedeće:
SKUPINA A: NIZOZEMSKA, CRNA GORA, NORVEŠKA, JAPAN, KOREJA, ANGOLA
SKUPINA B:  ŠPANJOLSKA, RUSIJA, MAĐARSKA, ŠVEDSKA, FRANCUSKA, BRAZIL

Turnir rukometašica u Tokiju počinje 25. srpnja, a finale je na rasporedu 08. kolovoza 2021. godine. Sustav natjecanja je takav da četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine nakon međusobnih susreta, prolaze dalje i onda igraju na ispadanje – četvrtfinale, polufinale i finale. Naslov olimpijskih pobjednica iz Rio de Janeira 2016. godine brani Rusija.

U muškoj konkurenciji skupine su skjedeće:
SKUPINA A: NORVEŠKA, FRANCUSKA, NJEMAČKA, BRAZIL, ŠPANJOLSKA, ARGENTINA
SKUPINA B:  DANSKA, ŠVEDSKA, PORTUGAL, JAPAN, EGIPAT, BAHREIN

Turnir rukometaša u Japanu počinje 24. srpnja, a završava velikim finalom 07. kolovoza. Sustav natjecanja isti je kao i kod rukometašica. Nakon prvoga kruga u kojem reprezentacije igraju međusobno svaka sa svakom, slijedi nokaut faza – četvrtfinale, polufinale i finale. Naslov pobjednika iz Rio de Janeira 2016. godine brani Danska.

Prethodni članakZapočinju prijave za 2. Modul Master tečaja EHF-HRS
Sljedeći članakKup Hrvatske (M): Prijenos ždrijeba četvrtfinala UŽIVO!