EHF EURO Cup: Mnogo novih imena za susrete sa Slovačkom i Mađarskom

964
Team Croatia during the IHF Tokyo Handball qualification tournament, Croatia vs Tunisia, Montpelier, France, 14.03.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat, objavio je popis igrača na koje računa za susrete EHF EURO Cupa protiv Slovačke i Mađarske potkraj ovog i početkom sljedećeg mjeseca. Na njemu je dosta novih imena. Neki provjereni igrači poput kapetana Domagoja Duvnjaka, Željka Muse, Igora Karačića dobili su poštedu i preskočit će ovu akciju. Na popisu se nalaze 22 igrača. Za nekoliko njih, bit će to prilika da debitiraju u najboljoj hrvatskoj izabranoj vrsti. Istodobno, objavljen je i novi stručni stožer reprezentacije koji je sada kompletiran. Izbornikov pomoćnik ili prvi suradnik postao je Ivano Balić, a trener vratara Ninoslav Pavelić. Kondicijski trener i dalje će biti Miljenko Rak.

Kao što je poznato, Hrvatska će 28. (srijeda) i 29. (četvrtak) travnja u Varaždinu odigrati dva susreta EHF EURO Cupa protiv Slovačke, a dva dana kasnije s Mađarskom u Veszpremu. U dva susreta koja je odigrala do sada u tom natjecanju, Hrvatska je izborila dvije pobjede. Najprije je u Osijeku slavila protiv Mađarske 31:27, a zatim u siječnju neposredno uoči Svjetskog prvenstva pobijedila Španjolsku 31:28. Slovačka je do sada odigrala tri susreta i sva tri izgubila, a Mađarska je u četiri kola ostvarila tri pobjede i jedan poraz i nalazi se na vrhu ljestvice. Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 26. travnja, i odmah produžiti u sv. Martin na Muri gdje će boraviti do susreta s sa Slovačkom.

Hrvoje Horvat, izbornik muške seniorske reprezentacije:
“Kao što se vidi iz popisa, tu je dosta novih igrača. Želimo ih testirati i vidjeti koliko mogu ponuditi u ovom trenutku. Svima je jasno da nam trebaju osvježenja na gotovo svim pozicijama. Ovi susreti protiv Slovačke i Mađarske, idealna su prilika da pokažu koliko mogu. S druge strane, želimo im poslati poruku da ih pratimo i nadamo se da jednog dana mogu preuzeti glavni teret reprezentacije. Tu je naravno i dio provjerenih snaga poput Ivana Pešića, Davida Mandića, Luke Cindrića, Marka Mamića, tako da možemo govoriti o kombinaciji iskustva i mladosti.

Popis igrača je sljedeći:

 1. IVAN PEŠIĆ – MC MESHKOV BREST
 2. MORENO CAR – RK NEXE
 3. MATEJ MANDIĆ – RK IZVIĐAČ CO
 4. DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
 5. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
 6. KARLO GODEC – RK DUBRAVA
 7. IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
 8. VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB
 9. FRAN MILETA – RK NEXE
 10. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
 11. TOMISLAV KUŠAN – HC EUROFARM PELISTER
 12. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
 13. VERON NAČINOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
 14. MARKO MAMIĆ – SCDHFK LEIPZIG
 15. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
 16. ANTE IVANKOVIĆ – RK DUBRAVA
 17. LUKA CINDRIĆ – BARCA
 18. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
 19. TIN LUČIN – ABANCA ADEMAR LEON
 20. IVAN MARTINOVIĆ – HC HANNOVER -BURGDORF
 21. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
 22. MATEO MARAŠ – HC EUROFARM PELISTER

      STRUČNI STOŽER:

 1. HRVOJE HORVAT, IZBORNIK
 2. IVANO BALIĆ, TRENER
 3. NINOSLAV PAVELIĆ, TRENER VRATARA
 4. MILJENKO RAK, KONDICIJSKI TRENER
Prethodni članakVrhunski treneri predaju na 2. modulu Master tečaja EHF – HRS
Sljedeći članakHEP Croatia Cup: “Kraljice šoka“ spremne nastaviti najljepšu bajku