HEP Croatia Cup: I Brazil bolji od svjetskih prvakinja

1185

U drugom susretu HEP Croatia Cupa rukometašice Brazila pobijedile su Nizozemsku 19:25 i sutra će s Hrvatskom odlučivati o pobjedniku turnira. Samo u prvih desetak minuta Brazil je bio u podređenom položaju, a sve ostalo vrijeme potpuno su dominirale i zasluženo slavile pobjedu.   

NIZOZEMSKA : T. Wester 9/31   , C. Rompen 0/3   , D. Bont  0/2   , L. Abbingh 6/12    , L. Nusser 1/1  , B. Van Wetering 1/1    , Y. Broch  2/2  , T. Haggerty -/-    , M. Smeets 1/1   , A. Malestein 4/8   , N. Van Der Vliet  -/-   , A. Nieuwenweg -/-    , H. Van Kreij 1/2   , M. Struijs  -/-   , D. Housher 25   , E. Polman 1/3     Izbornik : Emmanuel Mayonnade

BRAZIL: B. Arenhart 10/28    , R. Arruda 0/1    , B. De Paula 3/4   ,T. Arujo 2/2 E. Amorim Taleska  3/4    , E. Barbosa 0/1    , L. Arraujo 1/1  , A. Cardoso de Castro 7/7  , S. Vieira 5/9    ,  G. Guarieiro -/-   , G. Bitolo 1/6   , J. Anastacio 1/3    ,P. Matieli Machado 1/1  , D. De Rocha0/1  , M. Costa 0/2 , L. Ventura 1/1  Izbornik: Jorge Duenas De Galarza

Bio je to susret s puno čvrstih duela. Nizozemska je na početku imala prednost od dva pogotka, ali Brazil je to brzo stigao i već u 15. minuti pobjegao na plus tri (5:8). Pri tome je glavna brazilska pucačica Eduarda Amorim Taleska prvi pogodak postigla sredinom prvoga dijela. Odlično je utakmicu otvorila vratarka Barbara Arenhart i već u prvih dvadeset minuta skupila šest obrana. Slaba je bila nizozemska obrana, a Brazilkama je sve polazilo za rukom i na ulasku u posljednjih deset minuta već su imale dvostruku prednost (6:12). Naravno da je Emmanuel Mayonnade morao iskoristit oba svoja time-outa, da pokuša ekipu vratiti u utakmicu. Čak je mijenjao i vratarku Tess Wester što se zbilja jako, jako rijetko događa. Ali ni to nije pomoglo. Brazil je na predah odnio velikih šest pogodaka razlike (9:15).

Nizozemski izbornik uveo je drugom poluvremenu Estevanu Polman i Angelu Malestein  i njihova igra brzo je dobila neke druge konture i obrise. Uz sve to pomogla su im i dva isključenja Brazilki pa su zaostatak s poluvremena za manje od šest minuta prepolovile. Ali bio je to kratkotrajni bljesak. Brazil je uskoro ponovno uspio posložiti svoju igru, a posebno vrlo pokretljivu i gustu obranu i svjetske prvakinje našle su se pred nemogućom misijom, da stignu njihovu prednost. U 55. već su bile na plus sedam, a to znači da je njihov izbornik već polako mogao s terena povlačiti udarne snage i čuvati ih za susret s Hrvatskom.

Najefikasnija u redovima pobjednica bila je Adriana Cardoso Castro sa sedam pogodaka. Nizozemku je pak predvodila Lois Abbingh sa šest pogodaka iz 12 pokušaja.

HEP CROATIA KUP:
NIZOZEMSKA – BRAZIL 19:25

Prethodni članakJežić, Japundža & trenerica Petika o pripremi za utakmicu s Brazilom! I HEP Croatia Cup
Sljedeći članakMlađi kadeti: Okupljanje reprezentacije