EHF EURO Cup: S novim snagama i novim stožerom protiv Slovačke i Mađarske

1877
Ivan CUPIC (27) during the IHF Tokyo Handball qualification tournament, Croatia vs Portugal, Montpelier, France, 13.03.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se danas u Zagrebu. Nakon konferencije za medije na kojoj je predstavljen novi stručni storžer i kratkog druženja s novinarirma, odnosno PCR testiranja, reprezentacija je produžila put do Sv. Martina na Muri gdje će boravatiti sljedećih pet dana. Reprezentaciju naime, ovaj tjedan čekaju tri susreta EHF EURO Cupa. U srijedu i četvrtak protiv Slovačke u Varaždinu, u subotu pak, protiv Mađarske u Veszpremu.

Od 22 igrača koja je pozvao izbornik Hrvoje Horvat prije desetak dana, ozljede i korona, zaustavile su četvoricu da se odazovu tom pozivu. Luka Cindrić je ozlijeđen pa je umjesto njega pozvan Ante Gadža. Marko Mamić mora na lakšu operaciju čišćenja zgloba, a Ivana Martinovića i Antu Ivankovića zaustavila je korona. Izbornik nije odlučio naknadno zvati nove igrače koji bi zamijenili tu trojicu, pa će na raspolaganju imati 19 igrača.

Inače, uoči okupljanja reprezentacije na iznimno dobro posjećenoj konferenciji za medije, uz izbornika Hrvoja Horvata predstavljena su i dva nova člana stručnog stožera. Oni su pomoćnik izbornika, velikan i jedan od najboljih igrača rukometa u povijesti, naša legenda Ivano Balić i trener vratara Ninoslav Pavelić.

Popis igrača za susrete sa Slovačkom i Mađarskom:
1. IVAN PEŠIĆ – MC MESHKOV BREST
2. MORENO CAR – RK NEXE
3. MATEJ MANDIĆ – RK IZVIĐAČ CO
4. DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
5. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
6. KARLO GODEC – RK DUBRAVA
7. IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
8. VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB
9. FRAN MILETA – RK NEXE
10. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
11. TOMISLAV KUŠAN – HC EUROFARM PELISTER
12. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
13. VERON NAČINOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
14. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
15. DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
16. TIN LUČIN – ABANCA ADEMAR LEON
17. IVAN MARTINOVIĆ – HC HANNOVER -BURGDORF
18. LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
19. MATEO MARAŠ – HC EUROFARM PELISTER

Prvi susert sa Slovačkom igra se u srijedu 28. travnja u 19:00 sati u Areni Varaždin, a u tom susretu je Slovačka službeno domaćin. Podsjećamo, to je trebao biti susret 1. kola EHF EURO Cupa, ali je u posljednji trenutak otkazan zbog lockdowna u Slovačkoj. Drugi susret na rasporedu je u četvrtak 29. travnja u 18:00 sati, također u Areni Varaždin. I konačno, u subotu 1. svibnja, Hrvatsku će u Veszprem Areni dočekati Mađarska. Taj susret počinje u 14.10 sati.

Tonske izjave izbornika Hrvoja Horvata, pomoćnog trenera Ivana Balića te reprezentativaca Ivana Čupića, Davida Mandića i Tina Lučina su dostupne ovdje.

Prethodni članakMlađi kadeti: Prvo okupljanje ove godine
Sljedeći članakSeniori ponovno na okupu! I EHF EURO Cup