Počinju rukometni dani u Poreču!

1413

Premda je korona mnogo toga promijenila u našim životima, sport nije zaustavila. Hrvatske rukometašice i rukometaši od najmlađih do najstarijih, ulaze u završni mjesec svojih natjecanja. Poreč će tako od danas 5. svibnja do nedjelje 16. svibnja biti domaćin dvije završnice mlađih dobnih uzrasta, te Festivala rukometa u kojem će središnji događaj biti Kup Hrvatske za rukometašice. Potkraj lipnja, ponovno ćemo se vratiti u grad sporta gdje će biti održan trenerski seminar, odnosno završnica Kupa za rukometaše.

Ali krenimo redom. Žatika će od danas biti domaćin dvanaest rukometnih ekipa U16 koje su preko županijskih natjecanja stekle pravo sudjelovanja na završnici. Drugim riječima, počinje borba za naslov najbolje mlade ekipe u Hrvatskoj. Podijeljene su u dvije skupine s po šest sudionika. U prvom krugu igrat će svako sa svakim, a nakon toga slijedi razigravanje za plasman. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine idu u borbu za odličja , a ostatak će razigravati za poredak od 5.-12. mjesta. Evo skupina :

GRUPA «A»             GRUPA «B»

1. SPLIT 2010        1. DUGO SELO 55

2. SINJ                  2. H. MAKARSKA

3. ZRINSKI            3. PODRAVKA

4. LOKOMOTIVA    4. DALMATINKA

5. SESVETE          5. BROD

6. OSIJEK            6. IVANIĆ

Utakmice se igraju po Propozicijama natjecanja HRS-a 2 x 20 minuta, odmor 10 minuta uz mogućnost korištenja tri ekipna predaha tijekom utakmice. Igra se službenom loptom Molten (2), a isključenje igračice je 2 minute. Utakmice se igraju u SD Žatika na dva igrališta. Detaljan raspored utakmica nalazi se na našim službenim stranicama.

Hrvatski rukometni savez će sve utakmice iz Poreča pratiti kao i ostala natjecanja ove sezone. Drugim riječima, to znači da ćete iz minute u minute imati pregled rezultata, strijelce vratarske obrane, statistiku.

I ne samo to, putem OVOG linka imati ćete mogućnost UŽIVO vidjeti sve te susrete na našem YouTube kanalu.

Prethodni članakTutorial: Brzi antigen test
Sljedeći članakZavršnica za djevojčice: Prijenos utakmica uživo