Završnica U16: Podravka bez problema, poraz na startu Lokomotive

883

U Poreču je počela završnica natjecanja U16 za djevojke. Prvog dana na rasporedu je bilo šest susreta. Sve ste ih mogli pratiti na našem Youtube kanalu uživo. I ako je dopušteno suditi prema broju onih koji su pratili te susrete, s ponosom možemo reći da su mlade rukometašice privukle izuzetnu pažnju. Nadajmo se da će tako biti i sljedećih dana.

Natjecanje su u skupini A otvorili Lokomotiva i Sesvete, a u skupini B Dugo Selo ’55  i Ivanić. U zagrebačkom derbiju slavile su Sesvete koje tradicionalno imaju dobre mlade rukometašice. Zanimljivo je spomenuti da su samo tri rukometašice Lokomotive bile strijelci za svoju ekipu. Pri tome je Anđela Žagar dala dvije trećine (6) svih pogodaka Lokosica. Kod Sesveta, najbolja Nera Grujević sa sedam pogodaka.

Dugo Selo 55 i Ivanić odigrali su vrlo zanimljiv susret. U prvom dijelu bio je dosta izjednačena susret. Prva veća prednost Dugoselki ostvarena je u 23. minuti kada su otišle na plus četiri. Od toga trenutka do kraja, Ivanić je postigao još samo tri pogotka i morao priznati poraz. Sa šest pogodaka Katja Vuković bila je prvo ime u pobjedničkom sastavu. Ivanić je pak predvodila Lara Brebić s tri pogotka.

Najneizvjesniji susret dana odigrali su Zrinski i Osijek. Na kraju su slavile mlade Osječanke. Kako je susret počeo malo tko je mogao očekivati takav kraj. Zrinski je naime, otvorio susret s 4:0. Osijek je u 13. minuti stigao do izjednačenja. Čakovečki sastav je vodio sve do osam minuta prije kraja, i onda posustao. S dvije serije 4:0 i 3:0 mlade Osječanke stigle su do minimalne pobjede, ali i velikog slavlja. Točno pola pogodaka Zrinskog postigla je Anja Balent. Kod Osijeka sedam igračica među strijelcima. Po četiri su dale Renata Petrović i Nika Malovan.

Podravka je prema očekivanju lako izašla na kraj s Brodom. Već na poluvremenu bilo je plus osam za sastav iz Koprivnice. Na kraju su slavile s velikih 13 razlike, što je ujedno i najuvjerljivija pobjeda prvoga dana. Lara Perić dala je čak devet pogodaka za Podravku. Kod Brođanki najbolja Lucija Čondić sa sedam pogodaka.

Prvi dana zatvorili su dalmatinski klubovi. Split 2010 je bio bolji od Sinja s 27:19, a Dalmatinka je dobila Makarsku 17:13. Po sedam pogodaka za Split dale su Sara Marendić i Ana Fradelić. Kod Sinja najefikasnija Anđela Mihaljević sa šest pogodaka. Sastav iz Ploča pak predvodila je Iva Bule sa šest pogodaka. Još bolja je kod Makarske  bila Anđela Kristina Selak koja je postigla osam pogodaka.

Prethodni članakZavršnica za djevojčice: Prijenos utakmica uživo
Sljedeći članakZavršnica U16: Raspored utakmica drugog dana