Završnica U16: Gusto u skupini A, Podravka jedina bez poraza

1173

Čak dvanaest susreta odigrano je drugog dana završnice U16. Nakon tri kola, jedina ekipa bez poraza je Podravka. Lokomotiva se nakon startnog poraza sasvim oporavila i skupinu A učinila izuzetno zanimljivom. Bez bodova su za sada Sinj i Makarska.

SKUPINA A
U skupini A probudila se Lokomotiva. Nakon startnog poraza od Sesveta, zagrebački sastav je danas ostvario dvije pobjede: Split 2010 17:13 i Osijek 20:14 te je ostao u igri za polufinale. Uz njih, ovaj dan bio je dobar i za mlade Splićanke, koje su nakon poraza od Lokomotive u posljednjem susretu dana pobijedile Sesvete i pokvarile im mogućnost stopostotnog učinka i sada do kraja zakomplicirale rasplet u toj skupini. Naime, osim Lokomotive, Sesveta i Splita, tu je i Osijek također s četiri boda. Kod Lokomotive, ovaj dan obilježila je Kala Kosovac s devet pogodaka (5+4). Splićanke vuče Sara Marendić koja ima dosta prvoligaškog iskustva među seniorkama i nalazi se među 50 najboljih strijelaca lige. U dva susreta danas, dala je 11 pogodaka.

Sesvete su nakon slavlja protiv Lokomotive dobile i Zrinski. Ali u trećem susretu naišle su na raspoloženu ekipu Splita i morale potpisati poraz. Splićanke su dominirale od početka susreta. U jednom trenutku imale su i sedam pogodaka razlike. Sesvećanke su propustile realizirati i dva sedmerca.

Osijek je završnicu otvorio trilerom protiv Zrinskog s minimalnom pobjedom. Sinj im je bila prilika za još malo uhodavanja. A onda je došla Lokomotiva i tu je već bilo problema. Zagrebački sastav je otvorio susret vodstvom 5:1. Na poluvremenu je bilo plus sedam tako da nikakve neizvjesnosti o konačnom ishodu nije bilo. Renata Petrović i danas je bila glavna pokretačka snaga Osijeka. U dva nastupa upisala je 11 pogodaka.

SKUPINA B
Podravka je dominirala u skupini B. Dva nastupa, dvije pobjede. Najprije su vodile veliku borbu s Dugim Selom 55, i prelomile susret tek u posljednjih pet minuta. Poslijepodne su pak s 14 razlike svladale Makarsku i suvereno drže prvo mjesto. Tena Megerle koja inače u posljednje vrijeme dobiva priliku u seniorskoj konkurenciji povukla je najviše protiv Dugog Sela 55 sa sedam pogodaka. U drugom je čak 12 rukometašica Podravke bilo na listi strijelaca.

Ako je dopušteno suditi nakon tri kola Dugo Selo 55 i Ivanić, vodit će borbu za drugo mjesto, premda je Dugo Selo u prednosti jer je dobilo međusobni susret. Tu ekipu za sada sjajno predvode Katja Vuković i Nina Vurnek. Od 46 pogodaka cijele ekipe, one su dale 31.

Vrijedi podvući da su mlade rukometašice Ivanića nakon startnog poraza dobile Dalmatinku 14:12, i tijesno Brod 15:14, pri čemu su pogodak odluke postigle 80 sekundi prije kraja. Monika Sikaček za sada odskače svojim pogocima u redovima Ivanića. Trenutačno je na broju 12.

Dalmatinka i ŽRK Brod za sada su na po dva boda. Oba sastava dobila su po jedan susret, a po jedan izgubile s vrlo malom razlikom. Iva Bule najdominantnija je figura ekipe iz Ploča. Danas je osam pogodaka dala Ivaniću, a sedam Dugom Selu 55. Zaštitno lice Broda je Lucija Čondić. Po sedam pogodaka Podravki i Makarskoj i tri Ivaniću, sa sedam metara. Sutra ujutro čeka ih međusobni susret koji će odlučiti tko će izbjeći pretposljednje mjesto.

Prethodni članakEHF EURO 2022: Težak ždrijeb za Hrvatsku
Sljedeći članakZavršnica #U16: Raspored & prijenos utakmica trećeg dana UŽIVO!