1. HRL – Žene: Tri pobjede i dva poraza domaćina

591

Bogat raspored rukometne srijede, donio nam je i 22. kolo domaćeg Prvenstva rukometašica. Lokomotiva je upisala uvjerljivu pobjedu protiv Koke, kao i Umag protiv Zrinskog, dok su ostali susreti donijeli puno neizvjesnosti do samog kraja. Krenimo redom.

Lokomotiva je u utakmicu protiv Koke ušla čvrsto i samouvjereno od samog početka. Već na poluvremenu, igračice Nenada Šoštarića su praktički riješile pitanje pobjednica, s obzirom da je rezultat bio 19:10. Tamo gdje su stale u prvom, Lokosice su nastavile i u drugom dijelu susreta te uvjerljivo slavljenički, privele utakmicu kraju. U dresu Lokomotive, briljirala je Dora Kalaus sa stopostotnim učinkom, 8/8. Kod Koke, gotovo polovicu pogodaka postigla je Sara Rogina, čak 11 od 12 pokušaja.

U dvoboju Sesveta i Bjelovara, domaća ekipa je odigrala fantastičnu dionicu u drugom dijelu prvog poluvremena te serijom od pet pogodaka došla od -1 do +4. S tom prednošću, Sesvete odlaze i na predah, bilo je 15:11. U nastavku je ta prednost još više rasla, Bjelovarke su se pokušale približiti, ali nije išlo. Najviše što su uspjele bilo je doći na -3, a s tolikom razlikom, završila je i utakmica. Mihaela Bešen i Lara Burić su bile najbolje kod Sesveta, svaka sa šest pogodaka, dok je Bjelovar predvodila fantastična Ana Malec s 10 pogodaka od 10 pokušaja.

Kao što je bilo i očekivano, Split 2010 i Osijek su odigrali pravu, borbenu utakmicu od prve do posljednje minute. Igrao se pogodak za pogodak, Splićanke su većim dijelom bile u prednosti cijelu utakmicu, ali nisu uspjele prelomiti susret i odvesti ga u mirnu završnicu. Iako je Osijek mogao do boda u samoj završnici, svi bodovi, ipak ostaju na domaćem terenu. Klara Rubić je predvodila Splićanke s 8 pogodaka, a kod gošći je najefikasnija bila Josipa Paula Jerčinović s pet. Magdalena Brkić je dodala 10 obrana.

Jednako zanimljiv susret odigrale su Murvica i Dalmatinka. I tu je pitanje pobjednica riješeno u zadnjim minutama utakmice. Ana Debelić predvodila je domaći sastav, na kraju je postigla devet pogdaka, a Nikolina Strukar upisala 12 obrana. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da bodovi ostanu na domaćem terenu. U redovima Dalmatinke, blistale su Lana Jarak i Renata Vladimir, svaka sa sedam pogodaka.

U utakmici Zrinskog i Umaga, neizvjesnost je trajala do sredine drugog poluvremena. Posljednje izjednačenje bilježimo u 39. minuti pri rezultatu 17:17. Nakon toga, utakmica je gotovo postala jednosmjerna ulica, da bi najveća prednost Umaga bila +7. Na kraju, završilo je +6. Sedam golova Lee Vukojević u redovima Zrinskog i isto toliko Nataše Miočinović i Tine Barišić u redovima Umaga, čini ih najučinkovitijim igračicama ovog dvoboja.

1. HRL – Žene: 22. KOLO
Lokomotiva Zagreb – Koka 38:25
Sesvete – Bjelovar 28:25
Split 2010 – Osijek 27:26
Murvica – Dalmatinka 31:32
Zrinski – Umag 22:28

Prethodni članakKomentar utakmice Pribetića & Glavaša | Poreč vs Nexe | Liga za prvaka
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Sigurne i uvjerljive pobjede PPD Zagreba i Nexea