Kup Hrvatske (Ž): 17. finale za Lokomotivu

807

Rukometašice Lokomotive Zagreb prema očekivanju nisu imale većih poteškoća da osiguraju novo finale hrvatskog Kupa. S 31:24, Lokomotiva je slavila u drugom polufinalu protiv Bjelovara i sutra će s Podravkom odlučivati o pobjedniku tog natjecanja. Lokomotivi je to 17., a Podravka Vegeti 27. finale. 

LOKOMOTIVA ZAGREB: L. Ivančok 2/12  , L. Bešen 6/20  , P. Posavec 0/1  ,J. Kaselj -/- ,L. Fureš -/-  ,A. Šimara 2/2   ,S. Posavec 2/5   ,T. Ćurić  -/-   ,N. Vojnović 1/2  ,L. Kalaus  12/12  , D. Kalaus   1/4 T. Japundža 2/2   ,M. Bilandžić 0/1  ,A. Sedloska -/   ,A. M. Gavrić 7/9  ,K. Prkačin 4/5   Trener: Nenad Šoštarić

BJELOVAR: A. Sofić -/-  , K. Pokopac 9/38  ,  I. Pratljačić 1/3    , M. Nikšić  2/3  ,K. Smiljčić 0/1   ,I. Pifar 1/1  ,M. Tolić -/-  ,E. Guskić 9/15 A. Malec 5/6 ;M. Pratljačić 0/1 ,M. Gavrić 2/3  ,A. Čagalj 1/2   ,M. Gašparović -/-   ,L. Ivanda  4/5 , B. Gilinger 0/2  ,L. Starčević -/-   Trener: Dario Obran

Rukometno puno sadržajnije bilo je drugo polufinale, između Lokomotive i  Bjelovara. Uz odlično otvaranje susreta mlade vratarke Karmele Pokopac i sjajnu Emu Guskić, Bjelovar je dobro namučio favorizirani zagrebački sastav prije nego što je dostigao njihovu prednost i preuzeo vodstvo u 13. minuti, 5:4. Lokomotivu je prema očekivanju vukla Larissa Kalus. Budući da ima problema s pozicijom kružne napadačice, trener Lokomotive Nenad Šoštarić koristio je svestranu Larissu i na toj poziciji. Prvi put, Lokosice su otišle na dva pogotka razlike u 18. minuti, 8:6. Kako je Lucija Bešen na vratima uspjela povezati tri obrane za redom Lokomotiva je to iskoristila da se na ulasku u posljednjih deset  odlijepi na 10:6, i mirno privede prvi dio susreta kraju. Zanimljivo je spomenuti da je Ema Guskić postigla sedam od deset pogodaka Bjelovara u prvih 30. minuta, a pola Lokomotivinih bilo je djelo Larisse Kalaus. Rezultat na poluvremenu bio je 14:10.

Lokomotiva je mirno počela drugo poluvrijeme. I već nakon tri minute igre, imala je šest pogodaka viška, 17:11. Ali uporne Bjelovarke nisu se predavale. Malo po malo, uspjele su prepoloviti tu prednost Lokomotive i odvesti utakmicu u pomalo nesigurne vode. Nije u tim trenucima bilo nikakve nervoze kod Lokosica, jer su bile svjesne da im trebaju samo dvije -tri dobre reakcije u obrani i da Bjelovar neće moći podignuti nivo svoje igre na višu razinu. To se upravo i dogodilo. Zagrebački sastav je vratio prednost od šest razlike u 50. minuti, i mirno priveo susret kraju. Fantastična Larissa Kalus postigla je dvanaest pogodaka iz isto toliko pokušaja. Tri pogotka slabija na drugoj strani bila je Ema Guskić.

U prvom polufinalu, Podravka Vegeta je pobijedila Zrinski 35:23 i sutra će u finalu 29.-og hrvatskog Kupa za rukometašice s Lokomotivom odlučivati o naslovu pobjednika.

KUP HRVATSKE(Ž): POLUFINALE
LOKOMOTIVA ZAGREB – BJELOVAR 31:24

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Sigurne pobjede PPD Zagreba i Nexea, prvi bodovi Sesveta
Sljedeći članakKup Hrvatske (Ž): Veliko finale donosi derbi hrvatskog ženskog rukometa!