Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Velika borba za treće mjesto

310

Prvo plinarsko društvo Zagreb i Nexe, veliki su favoriti i u 4. kolu Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka. Zagrebaši dočekuju Sesvete, Nexe će pak, na noge Varaždinu. I tu objektivno, ne bi trebalo biti neizvjesnosti. Ali, zato će susret Poreča i Dubrave sigurno ponuditi veliku predstavu, jer pobjednika gura na mjesto broj tri na ljetsvici. A to drugim riječima znači, odmah do Zagreba i Nexea.

PPD Zagreb je pod tjednom unaprijed odigrao susret 6. kola protiv Dubrave i ostvario sigurnu pobjedu. Trener Ivica Obrvan ponovno je dao priliku svim igračima koji su se našli u zapisniku, svjestan da je kraj sezone još daleko te da mora imati što više igrača u top formi, jer najvažniji susreti, tek su pred njima. Sesvete dolaze opušteno. Osigurali su završnicu Kupa u Poreču što je iznimno dostignuće, imaju dva boda u Ligi za prvaka, i sve će napraviti da se predstave u dobrom svjetlu u Kutiji šibica.

Nexe čeka gostovanje u Varaždinu. I oni su imali tri susreta u tjedan dana. Prave prilike za predah nema tako skoro na vidiku. A bodovi se moraju skupljati. Za tjedan dana, čeka ih prvi okršaj protiv Zagreba, tako da će im važadinski sraz biti generalna proba.

Poreč je u kratkom vremenu doživio tri poraza. U Paket24 Premijer ligi od Nexea i Zagreba, a u Kupu od Sesveta. Dok su prva dva očekivana i prihvatljiva, treći je donio veliko razočaranje. Porečani su silno željeli igrati na Festivalu rukometa u svom gradu 19. i 20. lipnja. Priliku za iskupljenje imaju stoga, protiv Dubrave. Kako su gosti u prvom dijelu sezone slavili i u Dubravi i u Velom Joži, motiv Porečana je dvostruk.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 4. KOLO
Subota, 22.05.2021.
17:00h PPD ZAGREB – SESVETE (Livestream YouTube kanal Hrvatski rukometni savez)
19:00h VARAŽDIN 1930 – NEXE (TV PlanetSport)

Nedjelja, 23.05.2021.
19:00h POREČ – DUBRAVA (Livestream YouTube kanal Hrvatski rukometni savez)

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Imaju li gosti pravo na nadu?
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Vikend raspleta ili?