1. HRL – Žene: Skup poraz Murvice

736

Rukometašice Murvice poražene su u pretposljednjem susretu 24. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene, od Splita 2010, 25:27 i tako su ostale u opasnoj zoni na korak od ispadanja. To je njihov peti poraz u nizu.

Za domaće rukometašice, bio je to susret u kojem nisu smjele napraviti pogrešku. Pobjeda  bi im probudila nadu u ostanak, a ovako će strahovati do posljednje minute. Nakon prvih 30. minuta, ta je nada bila na dobrim temeljima jer su rukometašice iz Crikvenice vodile cijelo vrijeme. Uglavnom je to bila prednost od jednog ili dva pogotka, ali dovoljna da donese mirnoću i skine dio pritiska s leđa.

Ulazak u drugo poluvrijeme nije bio prema očekivanjima domaćih rukometašica. Vrlo brzo Split je prešao u vodstvo. Nakon nepunih osam minuta igre, gurnuo je Murvicu u zaostatak od tri pogotka. Nakon tri četvrtine susreta, taj je zaostatak domaćih bio još malo veći, 14:18. Ali naravno, nisu se predavale. Tračak nade pojavio se u 50. minuti kad je bilo 20:20. Energetska potrošnja u stizanju zaostatka i nešto manja mogućnost rotacije, čini se da su na kraju presudili u preostalih deset minuta. Murvica je naime, u tom razdoblju dala pet, a primila sedam pogodaka i ostala kratkih rukava.

S devet pogodaka Rea Jelenović kao i mnogo puta ove sezone vukla je Murvicu. Šest je dala Ana Debelić. Među Splićankama, prvo ime Lucija Ergović s osam i Justina Stojanov sa sedam pogodaka.

  1. HRL ZA ŽENE: 24. KOLO
    MURVICA – SPLIT 2010 25 : 27
Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Poreč bolji od Dubrave
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 24. kola