Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Poreč bolji od Dubrave

119

U zadnjem susretu 4. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, rukometaši Poreča pobijedili su Dubravu 33:30, i zasjeli na treće mjesto, iza PPD Zagreba i Nexea.

Nakon tri poraza u vrlo kratko vrijeme, od kojih su dva bila protiv najboljih hrvatskih sastava PPD Zagreba i Nexea u Paket24 Premijer ligi i od Sesveta u četvrtfinalu Kupa, rukometaši Poreča vratili su se na pobjedničke staze. Protiv Dubrave su vodili od početka do kraja i sasvim zasluženo osvojili bodove. Prva četvrtina susreta u Velom Joži bila je izjednačena. Onda Poreč uspijeva napraviti niz od 3:1 i stvoriti prvu osjetljiviju razliku. Do predaha je ona uglavnom iznosila dva ili tri pogotka. U svlačionicu su na kraju donijeli plus četiri, 19:15.

Već podatak da je Dubrava primila 19 pogodaka u 30. minuta jasno je sugerirao probleme gostiju u obrani. Ali malo po malo, ipak su uspjeli uhvatiti priključak. U 39. su konačno stigli do izjednačenja 23:23. Deset minuta poslije, Poreč ponovno bježi na plus tri (29:26) i čini definitivno odlučujući korak ka drugoj pobjedi u Ligi za prvaka.

Poreč su nosila njegova krila. Filip Glavaš deset pogodaka od 12 pokušaja, šest od šest Matije Rađakovića. Najbolji kod Dubrave, Ante Ivanković sa sedam pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 4. KOLO
POREČ – DUBRAVA 33:30

Prethodni članak1. HRL – Žene: Pobjede tri vodeća sastava, i dalje neizvjesno na dnu
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Skup poraz Murvice