2. HRL – Žene: Novi prvoligaši Trešnjevka, Zelina i Trogir 58

926
Izvor fotografije: Facebook RK Trešnjevka

Dok se u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene još trebaju odigrati dva puna kola, ali i mnogo odgođenih utakmica, i riješiti pitanje tko će uz 1234 Viroviticu i Sinj napustiti društvo najboljih, u tri Druge hrvatske lige rukometašica, sve su dvojbe riješene. Novi prvoligaši od sljedeće sezone su Trešnjevka, Zelina i Trogir 58. Oni su naime bili pobjednici Drugih liga: Zapad, Sjever i Jug. Čestitamo!

Sva tri kluba imaju bogatu rukometnu povijest iza sebe i bit će ih lijepo ponovno vidjeti u društvu Podravke, Lokomotive, Umaga i drugih naših najboljih ženskih klubova.

U Drugoj ligi Zapad, Trešnjevka je suvereno izborila prvo mjesto. Od 22 susreta, „Zelene“ su bez poraza prošle cijelo natjecanje. Pri tome su ostvarile 19 pobjeda i tri remija, odnosno skupile 41 bod. Za sada su iza njih Rudar s 36 i Zamet s 34, ali i utakmicom manje. I to baš međusobnom koja će se igrati 28. svibnja u Rijeci. U toj ligi ostao je još jedan susret za odigrati, koji neće ništa bitnije promijeniti na ljestvici. To je susret Ivanića i Samobora koji se igra danas, 24. svibnja u 20.00 sati u Ivaniću.

Zelina je na Sjeveru također bila vrlo dojmljiva. Povratak u prvoligaško društvo izborile su s bodom prednosti u odnosu na ekipu Podrvaka 2 Lino. U 22 susreta, Zelinjanke su upisale 20 pobjeda i doživjela samo dva poraza, i to od Podravke 2 Lino 41:40, i Đurđevca 34:24. Drugo mjesto osvojio je sastav iz Koprivnice, a treće Đurđevac s dva boda manje od Zeline.

I u Drugoj ligi Jug bilo je neizvjesno do samoga kraja. Tek u poljednjem suretu, Trogir 58 je pobjedom nad Petason Vranjicom u gostima osigurao prvo mjesto i ulazak u Prvu hrvatsku rukometnu ligu. Mlada ekipa Trogira koji inače ima bogatu rukometnu povijest, u 16 sureta ostvarila je 14 pobjeda i doživjela dva poraza. Za prvi je zaslužna ekipa ŽARK Splita 25:23, a drugi su im nanijeli Hoteli Makarska 33:32.

Prethodni članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 24. kola
Sljedeći članakSeniori: Okupljanje reprezentacije za dvije utakmice u lipnju