Matiji Gubici & Borisu Miloševiću godišnja nagrada “Franjo Bučar“

185

U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2020. godinu. Uobičajeno je da se godišnje nagrade dodjeljuju sredinom studenog, ali kako je potkraj prošle godine u nas bilo teško epidemiološko stanje, svečanost je upriličena naknadno.

Dobitnici nagrade za životno djelo u 2020. godini su Ante Kostelić, Petar Skansi i Ivo Trumbi. Godišnje nagrade dobili Matija Gubica i Boris Milošević (rukomet), Bruno Bošnjak (skijanje), Slavko Cvitković (TV novinar), Rea Hraski (skijanje gluhuh), Željan Konsuo (vaterpolo), Pero Kuterovac (vaterpolo), Paulo Obradović (vaterpolo), Neven Šavora (judo), Stojko Vranković (košarka), Mimi Vurdelja (nutricionistica) i Slaven Zambata (nogomet).

Čestitam svim dobitnicima ove nagrade, najvišeg priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta. Znamo, ovaj Odbor nikad nema lak zadatak, ali to je samo potvrda koliko sjajnih, velikih i zaslužnih imena čini hrvatski sport. Na ovogodišnjem popisu dobitnika su imena hrvatskih sportašica, sportaša, trenera i sportskih djelatnika koji su našu domovinu proslavili diljem svijeta. Nagrada Franjo Bučar nosi ime oca hrvatskog sporta i u ovoj po svemu drukčijoj godini dodatni je pokazatelj koliko smo ponosni na sve što ostvaruju njegovi nasljednici”, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Svakom dobitniku nagrade za životno djelo, uručena je zlatna medalja s likom Franje Bučara, povelja i novčani iznos od 50.000 kuna. Dobitnici godišnje nagrade primili su medalju, povelju i 20.000 kuna.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Izjave uoči utakmice Nexe – PPD Zagreb
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Veliki derbi pripao PPD Zagrebu