Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Gorica zasjela na vrh

460

Peto kolo Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak donijelo je promjenu na vrhu. Gorica je pobjedom u Umagu i porazom Bjelovara u Vinkovcima preuzela vrh ljestvice. Zamet je pak, nakon dvostrukog uspjeha protiv Dubrovnika stigao samo na dva boda zaostatka. A to znači da nas do kraja Lige za ostanak, čeka puno uzbuđenja.

Zamet i Dubrovnik dogovorili su se i u dva dana odigrali oba međusobna susreta Lige za ostanak. I oba su pripala Riječanima. U prvom kad je formalno Dubrovnik bio domaćin, bilo je 43:33, a u drugom 43:23. U svakom od tih susreta, Zamet je imao nekoliko sjajnih pojedinaca. Liridon Zena i Marin Sorić ukupno 35 obrana. Matija Starčević devet pogodaka u prvom, Tin Tomljanović osam u drugom susretu. Dubrovčane je predvodio Petar Bazdan sa šest pogodaka u petak, odnosno Toni Jakić sa sedam u drugom susretu. Pri tome su vratari Dubrovnika u subotu imali 15 obrana. A završilo je +20 za Zamet.

Samo desetak minuta, Umag je mogao pratiti tempo koji je nametnula Gorica. Od plus dva, sredinom prvog dijela do plus šest na predahu kretao se rezultat. Čak 18 pogodaka primio je domaći sastav u tih prvih 30. minuta. Nešto malo ravnopravnije bilo je drugo poluvrijeme, ali vjerojatno i zbog toga jer je trener Gorice koristio priliku da mu igraju svi koje je doveo u Stela Maris. Posebno raspoložen bio je Lucian Bura koji je postigao čak 14 pogodaka iz 17 pokušaja. Stipe Purić dodao je deset obrana. Kod domaćina prvo ime Josip Maršan sa šest pogodaka. Fran Lučin je također imao deset obrana.

Bjelovar je nakon Gorice doživio i drugi poraz u Ligi za ostanak. Ili poštenije rečeno, Spačva je nakon Umaga upisala drugu pobjedu. Silovito su Vinkovčani otvorili susret. Nakon samo sedam minuta igre, imali su 7:1. Bjelovar se od toga nije uspio oporaviti sve do sredine drugog dijela. Na poluvremenu je inače bilo 17:11. Ipak, početkom nastavka Bjelovar prolazi svoju igru i s nekoliko mini serija u 43. dolazi do minus dva 21:19. Ali domaćina to nije uplašilo. Dapače, pojačali su ritam i u 47. opet pobjegli na pristojnu razliku od pet pogodaka (25:20). Još jedanput je Bjelovar pokušao to stići, imao u jednom trenutku samo tri pogotka zaostatka i tu se definitivno predao. Čak deset igrača domaćeg sastava nalazi se među strijelcima. Najbolji je sa sedam pogodaka bio Marko Vignjević. Ukupno 14 obrana imali su vratari Spačve. I Bjelovar je imao neobično mnogo strijelaca. Čak 12, ali ne i izrazito raspoloženog pojedinca. Tibor Jurjević i Filip Saraja izdvojili su se sa po četiri pogotka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK: 5. KOLO
ZAMET – DUBROVNIK RKHM 43:23
UMAG – GORICA 22:30
SPAČVA VINKOVCI – BJELOVAR 33:26

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Dubrava ostaje u pratnji Poreča
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Izjave nakon derbija Nexe – PPD Zagreb