Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Dubrava ostaje u pratnji Poreča

251

Dubrava nije propustila priliku da na domaćem terenu osvoji nove bodove i  nastavi utrku za trećim mjestom. Poreč je pak, uspjehom protiv Sesveta potvrdio sjajnu formu i vrlo blizu je osiguranju mjesta koje vodi u Europu sljedeće sezone. 

Nakon tri poraza zaredom od kojih su dva bila protiv Nexea i PPD Zagreba, Dubrava nije imala pravo na pogrešku protiv Varaždina, ukoliko je željela ostati u borbi za treće mjesto, odnosno osigurati ulazak u Europu. Varaždinci su imali samo dva početna vodstva. Domaćin je polako gradio svoju prednost, da bi na predah odnio plus tri (15:12). Ta je prednost u nastavku stalno rasla. Najveća je bila osam razlike, sredinom drugoga dijela. Dubrava je novim bodovima zadržala izglede za treće mjesto. Varaždin je pak, ostao na posljednjem mjestu kao jedini klub bez bodova u Ligi za prvaka. S devet pogodaka iz deset pokušaja Karlo Godec bio je najbolji u redovima Dubrave. Kod Varaždina 1930 prvo ime Bruno Mlakar s realizacijom pet od pet.

Poreč je čini se ponovno u sjajnoj formi. Jer kada netko u tjedan dana dobije Dubravu i Sesvete, zaslužuje da bude do Nexea i Zagreba. Gosti su od starta susreta u Sesvetama vodili. Nakon prve četvrtine već su imali plus četiri, 4:8. Do poluvremena su uspjeli očuvati tu razliku (8:12) i mirno ući u nastavak. Sesvete se bude u drugom dijelu i nakon desetak minuta uspijevaju doći do izjednačenja 13:13, pa i vodstva 14:13. Nakon serije pogodak za pogodak koja je trajala desetak minuta, Poreč u 52. uspijeva ponovno pobjeći na dva razlike. I tako tjera Sesvete na dodatni napor i energetsko trošenje. Nepune četiri minute prije kraja prednost gostiju je plus tri, 19:22, a to drugim riječima znači,  razlika koju Sesvete više ne mogu uloviti.

Darko Krndelj sa šest pogodaka bio je najbolji u domaćim redovima. Poreč je imao sjajnog Filipa Glavaša s deset pogodaka na drugoj strani.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 5. KOLO
DUBRAVA – VARAŽDIN 1930 30:23
SESVETE – POREČ 21:24

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Veliki derbi pripao PPD Zagrebu
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Gorica zasjela na vrh