Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Veliki derbi pripao PPD Zagrebu

386
Mandatory Credit © Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

U najvećem hrvatskom rukometnom derbiju PPD Zagreb je slavio u Našicama u 5. kolu Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka protiv Nexea, 23:33 i stigao na korak do novog naslova prvaka.

Dugoočekivani prvi ovosezonski derbi Nexea i PPD Zagreba privukao je iznimnu pozornost. Dvadesetak minuta bila je to vrlo žestoka bitka prsa u prsa. Na jednoj strani u sjajnom izdanju Halil Jaganjac, na drugoj Nemanja Obradović. Prvu veću prednsot uspijeva stvoriti zagrebački sastav. U 23. minuti, Plinari odlaze na plus tri 8:11, i kupuju mirnoću za završnicu prvog dijela. Sjajno je u tom razdoblju funkcionirala obrana Zagreba. Poput magneta usisavali su i privlačili domaću momčad da sve pokuša rješavati kroz sredinu, a tu je Zagreb bio najčvršći i najgušći.

Na predah se tako otišlo s četiri pogotka viška na strani Plinara, a da paradoks bude veći, njegovi vratari nisu imali ni jednu obranu u prvih 30. minuta. Nexe je imalo samo četiri igrača koji su se upisali u strijelce, a Zagreb čak devet. Uz sve to, najopasniji rukometaš iz Našica Halil Jaganjac koji je postigao šest od 13 pogodaka Nexea, i jedan od najvažnijih u obrani, imao je dva isključenja.

Zagreb je u nastavak ušao kao da je rezultat 0:0. I na iskustvo napravio seriju 1:4, kojom je zapravo prelomio susret, a da drugo poluvrijeme zapravo nije ni počelo. U 34. minuti naime bilo je 14:21. Sve ostalo do kraja bilo je pitanje rutine za Zagreb. Nakon desetak minuta učinilo se da serijom obrana Morena Cara, a bilo ih je pet u manje od dvije minuta, Nexe polako hvata priključak. Ali bila je to samo varka. Zagreb je odgovorio još silovitije. Pogađali su svi koji su igrali. Ili ulazili s klupe i Nexe jednostavno nije mogao pronaći obranu za takvu igru. Treba reći da je Ivica Obrvan sjajno taktički pripremio i momčad i igru, i ni jednog trenutka nije dopustio svom sastavu da smanji ritam, ili se zadovolji trenutačnom razlikom.

Koliko je igra Nexea bila jednosmjerna i lako čitljiva za Zagreb, pokazuje i podatak da su prvi pogodak s krila zabili tek u 46. minuti. Uz sve to Branko Tamše ni jednog trenutka nije pokušao igrati sedam na šest, što smo mnogo puta vidjeli ove sezone kod njegove momčadi.

Halil Jaganjac, Janko Kević i Mateo Rodin dali su po šest pogodaka, odnosno 18 od ukupno 23 domaćeg sastava. Kod PPD Zagreba, sedam pogodaka sjajnog Aleksa Vlaha, po četiri Davida Mandića, Nemanje Obradovića i Nikola Grahovca.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 5. KOLO
NEXE – PPD ZAGREB 23:33

Prethodni članakMatiji Gubici & Borisu Miloševiću godišnja nagrada “Franjo Bučar“
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Dubrava ostaje u pratnji Poreča