1. HRL – Žene: Zrinski pobjedom zatvorio svoju sezonu

439

Rukometašice Zrinskog i Dalmatinke unaprijed su odigrale susret 26. kola prve hrvatske lige. Slavile su domaće rukometašice 29:27, i tako se probile u zlatnu sredinu ljestvice. Dalmatinka je pak, sezonu završila s deset pobjeda i sasvim sigurno može biti zadovoljna onim što je napravila.

Prvo poluvrijeme bilo je jako izjednačeno. Nakon što je Zrinski stvorio tri pogotka prednosti (8:5) u 15. minuti, Dalmatinka je uzvratila. Šest minuta prije predaha sastav iz Ploča je imao dva pogotka prednosti 9:11. Na kraju je ipak domaća ekipa na predah otišla zadovoljnija jer je serijom 5-1, uspjela stvoriti +2, 14:12. Ta se prednost pokazala ključnom u nastavku. Puno snage i koncentracije trošila je ekipa Ivana Jerkovića da to dostigne. Sredinom drugog dijela, Zrinski uspijeva pobjeći na plus četiri, 22:18. I to je bilo presudno. Premda se Dalmatinka silno trudila, osim dvije minute prije kraja kada je bilo 28:26, više nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti domaćinu. Čak 18 obrana imala je Marta Kozjak i ona je bila jedna od tri junakinje Zrinskog. Druga je kao najbolji strijelac bila  Gabriela Gudelj s 11 pogodaka. Deset je pak, dala Lea Vukojević. Kod Dalmatinke, prvi strijelac Iva Bule s osam pogodaka. Sedam je pak, dala Marija Radoš.

  1. HRL ZA ŽENE: 26. KOLO
    ZRINSKI – DALMATINKA 29:27
Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Sesvete šokirale Nexe, Poreč bolji od Varaždina
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Nexe traži izlaz iz krize, Zagreb želi korak bliže naslovu, derbi kola u Sesvetama