Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Vikend raspleta na vrhu ili?

122

U tri dana ovog vikenda, čeka nas čak pet susreta Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak. Tri od njih će odigrati Dubrovnik, a po dva Gorica i Spačva Vinkovci. Derbi kola koji može odlučiti pobjednika Lige za ostanak je u subotu u Bjelovaru, premda se ponešto pita i Zamet.

Krenimo redom. Dubrovnik će u petak odigrati  susret protiv Gorice u gostima. U njemu je formalno domaćin. To je zaostali susret 6. kola Lige za ostanak. Nakon toga će u subotu i nedjelju igrati dva susreta protiv Spačve u Vinkovcima. Premda ne dolaze s bijelom zastavom, objektivno teško je očekivati da mogu nešto ozbiljnije napraviti protiv Gorice koja je puno kvalitetniji i bolje posložen sastav od njih. Gorica će nastojati da se što je moguće manje potroši, jer ih dan kasnije u Bjelovaru očekuje možda odlučujući susret za prvo mjesto. U dva susreta prvog dijela sezone, Gorica je slavila oba puta. Plus šest u Gospinom polju i plus sedam doma.

Dan kasnije u Bjelovaru nas čeka jedan od susreta odluke. Domaćin mora pobijediti ukoliko želi ostati u igri za prvo mjesto. Gorica je u velikoj prednosti. Naime, ona ovog trenutka ima samo bod manje od Bjelovara i Zameta, ali i tri susreta manje. Realno je očekivati da danas dobije Dubrovnik doma pa će u Bjelovar doći kao vodeći sastav s bodom prednosti. U osam odigranih susreta do sada Bjelovar je doživio tri poraza: od Gorice 37:29, te pomalo neočekivano od Spačve 33:26, i Zameta 39:28. Jasno je uočljivo da su u svakom od tih poraza primili više od 33 pogotka, a to znači da obrana trenutačno nije u svom najboljem izdanju. Može li se nešto promijeniti u derbiju?

Zamet sasvim sigurno neće propustiti priliku doma da uzvrati Umagu za poraz u  drugom kolu. To je poraz koji ih je dobrim dijelom izbacio iz igre za prvo mjesto. Osim toga, treba vidjeti u kakvom je stanju sastav Valtera Matoševića nakon teškog stradanja u prošlom kolu u Vinkovcima. Umag je u nizu od četiri poraza zaredom i rado bi si priuštio još barem  jedno ili dva slavlja do kraja Lige za ostanak. A mogućnosti ima jer su nakon Zameta domaćini Spačvi.

Spačva Vinkovci ima lijepu priliku da popravi svoj bodovni konto, jer je u subotu i nedjelju čekaju susreti protiv Dubrovnika. U tri nastupa doma u Ligi za ostanak, bili su stopostotni. Pobijedili su Umag, Bjelovar i Zamet. Nesumnjivo taj lijepi niz žele nastaviti i protiv najslabijeg sastava lige. Jedini remi koji imaju ove sezone bio je protiv Dubrovnika u gostima. Doma su ih pak, dobili s 18 razlike (36:18).

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK: 6. KOLO
04.06.2021
19.30 GORICA – DUBROVNIK RKHM (Livesteram)

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK: 7. KOLO
05.06.2021
18.00 DUBROVNIK RKHM – SPAČVA VINKOVCI (Livestream YouTube kanal HRS-a)
19.30 BJELOVAR – GORICA (Livestream YouTube kanal HRS-a)
20.00 ZAMET – UMAG (Livestream YouTube kanal HRS-a)

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Nexe traži izlaz iz krize, Zagreb želi korak bliže naslovu, derbi kola u Sesvetama
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Spušta se zavjesa na 29. sezonu rukometašica