Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Bjelovaru pobjeda i drugo mjesto!

413

U posljednjem susretu Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak, Bjelovar je pobijedio Spačvu Vinkovci i na kraju osvojio 2. mjesto. Tako su prekinuli veliki niz Vinkovčana koji su dobili šest susreta prije toga i na kraju završili kao treći u Ligi za ostanak.

Veliki je ulog bio u posljednjih 60. minuta susreta u Bjelovaru. Pobjedniku je naime, bilo zajamčeno drugo mjesto u Ligi za ostanak ili ukupno osmo u jednoj vrlo teškoj i zahtjevnoj sezoni. Domaćin je od starta čini se, želio poslati poruku Vinkovčanima da nemaju što tražiti u tom susretu jer su nakon furioznog početka poveli 4:0. Gosti su prvi pogodak postigli tek u 8. minuti. Sredinom prvog dijela, Bjelovar je digao svoju prednost na plus sedam, 11:4. Ali, Spačva nije posustala. Jednom lijepom serijom od četiri pogotka zaredom, uspjeli su do predaha spustiti prednost domaćina na minus tri 15:12.

Pravu veliku borbu vidjeli smo u nastavku. Bjelovar je opet vrlo dobar i nizom od 4:1, ponovno ima šest pogodaka razlike. Ali, Vinkovčani još jednom uspijevaju posložiti svoje napadačke redove i zabiti četiri zaredom i u 38. stići na smo dva pogotka zaostatka. Još dvaput su u sljedećih sedam minuta bili na tom zaostatku i onda posustali. Bjelovar je u 46. pobjegao na 24:20 i više do kraja nije dopustio gostima da im se približe i ozbiljnije zaprijete.

Fantastični Dubravko Grgić imao je 17 obrana. Josip Repušić s osam pogodaka bio je najbolji strijelac Bjelovara. Kod Spačve Vinkovci, prvi strijelac Marko Vignjević sa šest pogodaka.

Nakon 10. kola Lige za ostanak, Gorica ima najviše razloga za zadovoljstvo jer je osvojila prvo mjesto. Bjelovar je drugi s tri boda zaostatka. Treći je sastav Spačve Vinkovci koji je sjajno odigrao drugi dio sezone. Zamet je na kraju završio kao četvrti. Peto mjesto pripalo je Umagu, a posljednje Dubrovniku.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK: 10. KOLO
BJELOVAR – SPAČVA VINKOVCI 31:25

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Tko će biti drugi?
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Zagreb nastavio dominaciju, još se čekaju dva putnika za Europu