Juniorke: Pripreme za Europsko prvenstvo i maturu u miru Delnica

568

U miru i tišini Delnica daleko od svakodnevne gužve i nesnosnih vrućina velikih gradova, hrvatska ženska juniorska reprezentacija priprema se u Delnicama za Europsko prvenstvo koje će se od 8. – 18. srpnja održati u Sloveniji.

Izbornica Adrijana Prosenjak sa svojim stožerom koji još čine: Goran Bobić kao trener, Ana Križanec trenerica vratara, Sandro Gulja kondicijski trener, fizioterapeutkinja Tina Krmpotić i tehniko Dean Vučić, kombiniraju tjelesnu pripremu u jutarnjim satima, dok je još svježe u Gorskom kotaru, s radom u dvorani poslijepodne i navečer , odnosno  analiziraju naše protivnice .

Posebnu pozornost, izbornica je posvetila obrani od koje naravno, sve počinje. Drugi segment na kojem se radi je brza tranzicija. Budući da u reprezentaciji baš i nemamo visokih vanjskih pucačica, osim Ane Pehar, koju još muči stara ozljeda,  brz i kvalitetan izlazak iz obrane s dobrom realizacijom, može puno toga olakšati.

Paralelno s tim, izbornica nastoji ostaviti dovoljno vremena svakoj od djevojaka da se posveti svojim školskim obvezama, jer gotovo sve one, ovih dana polažu maturu. Nije stoga čudno da im se ponekad čini kako je dan suviše kratak za sve što moraju napraviti. Ali, ne žale se  Dapače, atmosfera je sjajna. O tome najbolje svjedoče videozapisi koje možete pronaći na našim društvenim mrežama. Svemu tome, dakako pridonosi i činjenica da ih ozljede za sada zaobilaze u širokom luku pa je soba fizioterapeutkinje Tine uglavnom prazna.

Kao što je poznato, reprezentacija u Celju na Europskom prvenstvu ima vrlo tešku i zahtjevnu skupinu s Francuskom, Austrijom i Crnom Gorom. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine prolaze dalje i idu u borbu a medalje, dvije preostale razigravaju za poredak od 9. – 16. mjesta.

Juniorska reprezentacija ostaje u Delnicama do nedjelje 20. lipnja. Novo okupljanje izbornica će zakazati za 26. lipnja, u Ivanić Gradu. Do 7. srpnja i odlaska na Europsko prvenstvo reprezentacija će cijelo vrijeme biti na okupu. Pri tome će jedan dan skoknuti u Sloveniju i odigrati prijateljski susret s tom reprezentacijom da se kroz igru vidi dokle se stiglo s pripremama i što još treba brusiti. Drugim riječima, djevojke su gotovo cijelo ljeto posvetile sportu koji vole i nacionalnoj reprezentaciji. To treba cijeniti. Dok mnoge njihove vršnjakinje već sad, nakon položene mature uživaju u kupanju u moru i ljetnim radostima, one se kupaju u znoju svog lica samo s jednim ciljem, biti što je moguće bolje na europskoj smotri i na najbolji mogući način predstaviti svoju zemlju.

Prethodni članakKup Hrvatske (M): Vrhunac Festivala rukometa u Poreču
Sljedeći članakAdrijana Prosenjak, Klara Birtić & Mia Brkić o pripremama za EURO I Juniorke EP 2021