Kup Hrvatske (M): Vrhunac Festivala rukometa u Poreču

664

Samo tri dana nakon završetka 29.-og izdanja Paket24 Premijer lige, čeka nas veliko finale sezone. U Poreču će se od petka 18. lipnja do nedjelje 20. lipnja, okupiti brojni rukometaši, rukometni treneri i djelatnici. Riječ je o našem Festivalu rukometa koji je jedinstvena priredba u hrvatskom sportu. Naime, više od 600 trenera ima svoj tradicionalni godišnji seminar, a nakon toga, u subotu i nedjelju je na rasporedu završnica muškoga Kupa.

44. Središnji seminar Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza počinje u petak, 18. lipnja u 09.30 sati, a završava u nedjelju oko 13 sati. Od brojnih predavača, spomenimo samo neka imena: izbornik ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Hrvoje Horvat, Silvia Juratovac, Robert Papić, Krešimir Pažin, Nikola Foretić, Matko Zrilić, Nenad Rogulj i Vlado Šola. Kompletan raspored seminara sa satnicom i predavačima možete pronaći OVDJE.

Subota poslijepodne i navečer, 19. lipnja, rezervirani su za polufinalne susrete hrvatskog rukometnog Kupa za muške. Kao što je poznato, u polufinalu se sastaju Dubrava i PPD Zagreb, odnosno Nexe i Sesvete.

Prvi susret na rasporedu je u 17.00 sati. A igraju ga PPD Zagreb i Dubrava. Drugi susret počinje u 19.30 sati kad će na teren Žatike Nexe i Sesvete.

Oba ta susreta moći ćete pratiti na YouTube kanalu HRS-a, uz komentar našeg vanjskog suradnika, nekadašnjeg sjajnog komentatora Hrvatske televizije, Drage Ćosića.

Dan kasnije, u nedjelju igra se finale . Ono je na rasporedu u 16.00 sati uz izravni prijenos na Drugom programu Hrvatske televizije.

Veliko rukometno druženje na kraju će uljepšati hrvatska muška rukometna reprezentacija koja će se okupiti u Poreču u ponedjeljak 21. lipnja, na pripremama prije utakmice EHF EURO Cupa protiv Španjolske (27.lipnja u Pontevedri), i prijateljskog sraza s Egiptom dan kasnije.

KUP HRVATSKE (M)
POLUFINALA 19.06.2021.
17.00 PPD ZAGREB – DUBRAVA (Livestream YouTube kanal HRS-a)
19.30 NEXE – SESVETE (Livestream YouTube kanal HRS-a)

KUP HRVATSKE: FINALE
20.06.2021.
16.00 HTV 2

Prethodni članak44. Središnji seminar trenera: Izmjena početka predavanja u petak
Sljedeći članakJuniorke: Pripreme za Europsko prvenstvo i maturu u miru Delnica