EHF Europska liga (M): Nexe bez pozivnice, kreće sa Sesvetama i Porečom od prvog kola kvalifikacija

294

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je popis klubova koji žele sljedeće sezone nastupiti u Europskoj ligi. Kao što je poznato, Hrvatska ima pravo na sva tri predstavnika. To su RK Nexe, RK Poreč i MRK Sesvete. I svi će krenuti u natjecanje od prvog kola kvalifikacija.

EHF je naime, već ranije odredio 11 klubova koji su izravno ušli u natjecanje po skupinama. U tom biranom društvu su: SC Magdeburg, HBC Nantes, Bidasoa Irun, Grundfos Tatabanya KC, IK Savehof, HC Eurofarm Pelister, Pfadi Winterthur HB, Chekhovskie Medvedi, Tatran Prešov i Cocks. EHF im je sada pridružio i 12 sudionika. To je grčki AEK Athens koji je dobio pozivnicu, a inače je bio pobjednik EHF Europskog kupa i novi je prvak svoje zemlje prošle sezone.

RK Nexe koji je posljednjih sezona imao zapaženu ulogu u tom natjecanju, našao se ispod crte. EHF im je odbio molbu za pozivnicom. Uz sve to, ne samo da neće izravno u 2. kolo kvalifikacija, nego će morati krenuti u natjecanje od početka. Razlog je vrlo jednostavan. Nacionalni rating Hrvatske, nažalost iznimno je loš, jer su naši klubovi u posljednjih nekoliko sezona u Europi bili slabi.

Dakle RK Nexe, RK Poreč i MRK Sesvete kreću u natjecanje od 1. pretkola koje je na rasporedu 28./29. kolovoza. Uzvratni susreti su 04./05. rujna. Ždrijeb prvog kvalifikacijskog kola održat će se 20. srpnja u Beču u 11:00 sati.

Prethodni članakEHF Europska liga (Ž): Bjelovar od drugog, Lokomotiva od trećeg pretkola
Sljedeći članakHRS: Završen Kamp HRS-a u Zadru za 2021. godinu