EHF Europska liga (Ž): Bjelovar od drugog, Lokomotiva od trećeg pretkola

271

Europska rukometna federacija (EHF) objavila je popis od 39 klubova koji će se sljedeće sezone natjecati u Europskoj ligi. Hrvatku će predstavljati RK Lokomotiva i ŽRK Bjelovar. Zagrebački sastav će natjecanje početi od trećeg, a Bjelovar od drugog kola kvalifikacija. Treći hrvatski predstavnik koji je imao pravo nastupa u tom natjeanju ŽRK Umag, odustao je od nastupa u Europi sljedeće setzone.

Prema nacionalnom rankingu četiri kluba svrastana su direktno u grupnu fazu natjecanja. To su Mosonmagyarovari KC (MAĐ), Viborg HK (DAN), Cs Minaur Baia Mare (RUM) i Lada (RUS). Oni će prvi nastup imati tek početkom siječnja 2022. godine, kad kreće grupna faza natjecanja.

RK Lokomotiva se nalazi u društvu 13 klubova koji će natjecanje početi u 3. pretkolu. Tu je između ostalih i prošlosezonski pobjednik Nantes Atlantique Handball, sad pod imenom Les Neptunes de Nantes, ali i donedavni sudionici Lige prvakinja Herning -Ikast, SC Ramnicu Valcea, SG BBM Bietihgheim itd,itd. Prođu li tu prepreku, Lokosice će se naći u natjecanju po skupinama. Susreti 3. kvalifikacijskog kola na rasporedu 13./14. studenog, odnosno 20./21. studenog.

ŽRK Bjelovar će pak, morati kolo prije u akciju. Za njih europska sezona počinje 16./17., odnosno 23./24. listopada. I tu ima sjajnih ekipa. Od rumunjske SC Magure Cisnadie, norveškog Tertnesa, Parisa 92 do FanFlor Perle Lubin.

Ždrijeb parova 2. i 3. pretkola bit će obavljen 20. srpnja u Beču u 11.00 sati.

Prethodni članakIzvlačenje natjecateljskih brojeva za sezonu 2021./2022.
Sljedeći članakEHF Europska liga (M): Nexe bez pozivnice, kreće sa Sesvetama i Porečom od prvog kola kvalifikacija