EHF Europska liga: Minus četiri Poreča u prvom susretu

95

Rukometaši Poreča poraženi su u prvom susretu, 1. kola EHF Europske lige od islandskog Valura 22:18. Uzvratni susret igra se sutra. Inače, dogovorom klubova oba susreta igraju se u Poreču.

Jako loše otvaranje susreta imala je domaća momčad. Islanđani su za nepunih sedam minuta poveli 0:5. Poreč je svoj prvi pogodak postao tek u desetoj minuti. Izgledi Poreča da može uhvatiti priključak i biti ravnopravan, znatno su se smanjili kada su ostali bez Lucijana Krajcara u 15., odnosno Matije Rađakovića u 29. minuti koji su dobili izravne crvene kartone. Valur je rutinski odradio prvih 30. minuta i na predah odnio plus sedam (8:15).

Poreč je u drugom poluvremenu bio znatno bolji, ali preveliki zaostatak iz prve dionice jednostavno nije mogao dostići. Nekoliko puta domaći sastav je dolazio na minus tri (16:19, 17:20) jedanput i samo dva pogotka zaostatka (18:20), ali za potpuni preokret nije bilo ni snage ni kvalitetnih rješenja s klupe.

Sa sedam pogodaka najbolji u redovima domaćina bio je Tomislav Bošnjak. Kod gostiju prvo ime Tumi Stein Runarson s pet pogodaka.

Uzvratni susret igra se u subotu 4. rujna u 18.00 sati u porečkoj dvorani Veli Jože.

EHF EUROPSKA LIGA: 1. KOLO
POREČ – VALUR 18:22

Prethodni članakSEHA – Gazprom liga: Drama sedmeraca pripala PPD Zagrebu koji je četvrti put u finalu
Sljedeći članakSEHA – Gazprom liga: Telekom Veszprem drugi finalist jubilarne 10. sezone