Paket24 Premijer liga: Sezona može početi, gledatelji se vraćaju na tribine!

538
Paket 24 - Sastanak povodom pocetka sezone 2021/22

U ugodnoj atmosferi dvorane zagrebačkog Lida, održan je sastanak Hrvatskog rukometnog saveza i predstavnika svih klubova Paket24 Premijer lige. Teme sastanka bile su početak natjecanja, marketinške i medijske obveze klubova kao i provođenje epidemioloških mjera.

U vrlo konstruktivnoj, radnoj i prijateljskoj atmosferi analizirani su mnogi segmenti Paket24 Premijer lige koja se ove sezone igra u drugačijem formatu sa 16 klubova.

Hrvatski rukometni savez predstavljali su Povjerenik za natjecanje Ante Ančić, Voditelj natjecanja Bojan Filipović, pomoćnica direktora marketinga HRS-a Anita Šikić, Voditelj ureda za odnose s javnosti Drago Ćosić te Jozo Čabraja direktor firme Katal media koji se brine za informatičku podršku Saveza, odnosno Nikola Crnoja, IT stručnjak i osoba zadužena za objedinjavanje svih informatičkih sustava koji trebaju osigurati neometano vođenje svih liga.

Na samom početku, predstavnici klubova pohvalili su silan trud koji je HRS uložio u online praćenje susreta svih liga, statistike, televizijsko i livestream praćenje susreta prošle sezone, što je dramatično podiglo gledanost rukometa u uvjetima kada gledateljima zbog korone, nije bio omogućen ulazak u dvorane.

Detaljno su analizirane marketinške i medijske obveze HRS-a prema klubovima, odnosno klubova prema HRS-u i zaključeno da na tom tragu ima još jako mnogo prostora za poboljšanje suradnje. Klubovima je otvorena mogućnost, da sve svoje susrete koji nisu u izravnim televizijskim prijenosima, mogu emitirati na YouTube kanalu HRS-a. Time se ne samo postižu veća gledanost rukometa i svog kluba  nego opravdavaju ulaganja lokalnih zajednica i sponzora koji ih podržavaju.

Daleko, najviše rasprave izazvao je razgovor o epidemiološkim mjerama koje su propisane  i prihvaćene za ovu sezonu. Želja je klubova, naravno ukoliko to dopuštaju mjere lokalnih Stožera HZJZ-a, da što više gledatelja bude na tribinama. S njima svaki klub dobiva „novog igrača“, a cijelo natjecanje dodatni smisao, posebno sad, kada s u njega od početka uključuju PPD Zagreb i Nexe. S druge strane, HRS kao krovna organizacija mora poštivati sve ono što je propisano na nacionalnoj razini. Stoga je od klubova traženo strogo provođenje propisanih mjera. Svaki od njih imat će svog COVID povjerenika koji će svojim potpisom jamčiti da su u dvorani oni koji imaju COVID putovnicu, valjan PCR ili antigenski test. To dakako vrijedi i za sve igrače i službene osobe.

Klubovi su na kraju zaključili kako bi sastanke poput ovoga trebalo održavati barem dvaput godišnje, jer samo razmjenom mišljenja i ideja možemo podići kvalitetu natjecanje,  zanimanje i gledanost Paket24 Premijer lige.

Sljedeći utorak, odnosno 14. rujna, isti takav razgovor bit će organiziran s klubovima 1. hrvatske ženske lige.

Prethodni članakEHF Europska liga: Težak suparnik za Nexe
Sljedeći članakSpremni za novu #premijerka sezonu! | Paket24 Premijer liga | 2021./22.