Paket24 Premijer liga: Novi format natjecanja, novi izazov za sve

1349

Nakon sjajnog ljeta u kojem su se hrvatski kadeti okitili srebrom na Europskom prvenstvu koje je iznimno uspješno organizirano u Varaždinu i Koprivnici, ovog vikenda, rukometne dvorane širom Hrvatske ponovno će oživjeti. Pred nama je nova sezona Paket24 Premijer lige. Nakon punih deset godina, u natjecanje se od prvog kola vraćaju PPD Zagreb i Nexe, a tu su i novi članovi Karlovac, Trogir, Moslavina i Rudar. Jasno je svima da to cijeloj priči daje posebanu težinu i draž. Tijekom ljeta, gotovo svi klubovi doživjeli su brojne igračke, a neki i trenerske promjene, i bit će zanimljivo vidjeti kako će se nove snage uklopiti.

Paket24 Premijer liga od ove sezone ima novi format natjecanja. Šesnaest klubova podijeljeno je u dvije lige ili grupe A i B. Njihovi službeni nazivi su Paket24 Premijer liga -liga A i Paket24 Premijer liga – liga B. Nakon 14. kola u tim ligama , odnosno nakon što svatko sa svakim odigra doma i u gostima, tri najbolja kluba lige A i lige B, prolaze u Ligu za prvaka. I u nastavku natjecanja igraju svatko sa svakim. Pri tome startaju od nule. Nakon 10. kola nećemo odmah dobiti novog prvaka, nego će dva najbolja kluba igrati play-off do šest bodova. U tom doigravanju, priznaju se međusobni bodovi osvojeni u Ligi za prvaka.

Treće i četvrto plasirane ekipa iz Lige za prvaka igraju po istom sustavu za mjesto u EHF Europskoj ligi. Važno je reći da 4. mjesto ne jamči nastup u tom europskom natjecanju, već to zavisi od rezultata u hrvatskom rukometnom Kupu.

Klubovi koji su bili peti i šesti u tom dijelu natjecanja, ne igraju za poredak, već se računa poredak iz Lige za prvaka.

Preostalih 10 klubova od 4. do 8. mjesta nastavlja natjecanje u Ligi za ostanak. Ti klubovi prenose bodove iz međusobnih susreta, kao i gol-razliku. U Ligi za ostanak međusobno igraju klubovi koji nisu bili zajedno u grupi. Tako će i oni odigrati još deset kola.

Dvije najslabije ekipe, a to znači one koje osvoje 9. i 10. mjesto Lige za ostanak, napuštaju ligu.

Klubovi koji su osvojili 7. i 8. mjesto u Ligi za ostanak, igraju dodatne kvalifikacije za ostanak s drugoplasiranim klubovima: 1:HRL JUG/SJEVER.

Evo sastava Lige A i Lige B:

 

PAROVI 1. KOLA:
PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA A
11.09.2021.
19:00h KARLOVAC – POREČ
19:00h DUBRAVA – GORICA
19:00h RUDAR – PPD ZAGREB
19:30h UMAG – SPAČVA VINKOVCI

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B
10.09.2021.
19:00h BJELOVAR -NEXE

11.09.2021.
18:00h ZAMET – SESVETE
19:00h VARAŽDIN 1930 – TROGIR

12.09.2021.
18:00h DUBROVNIK – MOSLAVINA

Rezultat svih utakmica (livescore) pratite uživo na našoj web stranici.
Fotografije su dostupne na Photodecku HRS-a uz photo credit: Hrvatski rukometni savez
Livestream utakmica bit će na YouTube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza

Prethodni članakSpremni za novu #premijerka sezonu! | Paket24 Premijer liga | 2021./22.
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Ako je dopušteno suditi prema prvom dojmu…