Paket24 Premijer liga: Uvjerljiva pobjeda Nexea uoči europskog iskušenja

223

Drugo kolo Paket24 Premijer lige – lige B, otvorili su Nexe i Zamet. Kao što se i moglo očekivati, domaćin je zabilježio uvjerljivu pobjedu 37:26 i potvrdio dobru formu na početku sezone, koja je iznimno važna uoči novog europskog ispita sljedećeg tjedna.

Već od samog starta susreta, Nexe se postavilo s autoritetom. Prvi put domaćoj javnosti predstavio se Slovenac Andraž Velkavrh koji je doveden ovog tjedna da popuni prazninu na poziciji srednjeg vanjskog koja je nastala ozljedama Janka Kevića i Doriana Markušića. Za samo osam minuta igre, stvorili su četiri pogotka razlike i mirno kontrolirali zbivanja na terenu. Branko Tamše je puno rotirao i pokušao podjednako opteretiti sve igrače. Najveća prednost Našičana u prvom dijelu bila je plus sedam (13:6) koja je ostvarena u 21. minuti. Na poluvremenu je pak bilo šest pogodaka viška na strani domaćina (17:11).

U nastavku se dugo igralo pogodaka za pogodak pa je razlika domaćina varirala od  plus šest do sedam pogodaka. Na ulasku u posljednjih deset minuta, otišlo je Nexe na osam pogodaka prednosti i rutinski privelo susret kraju. Čak 11 igrača domaćeg sastava našlo se među strijelcima. Najbolji je bio Luka Moslavac sa sedam pogodaka. Vrijedi zabilježiti da je svoje prve obrane u Paket24 Premijer ligi zabilježio mladi Dominik Kuzmanović (6).  Goste je predvodio sjajni Antonio Tomaš s 11 pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B 2. KOLO
NEXE – ZAMET 37:26

Prethodni članakJuniorke: Kontrolno okupljanje
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Tko će pobjedom otvoriti novu sezonu?