EHF Liga prvaka: Novi poraz PPD Zagreba

196

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u 2.kolu EHF Lige prvaka od Pick Szegeda 30:21. Zagrebaši su ponovno odigrali dva različita poluvremena. Prvo vrlo dobro, a drugo slabo i poraz je bio neminovan.

Vrlo dobro odigrao je Zagreb prvo poluvrijeme. Šteta za krizu realizacije u posljednjih desetak minuta, ali s malo više mirnoće mogao je hrvatski prvak puno zadovoljniji na predah. Plinari su vodili punih 15 minuta. Jednog od ozbiljnih kandidata za FINAL4 u Kolnu, namučili su toliko da su domaćini svoj prvi pogodak postigli tek nakon četiri i pol minute igre (4:3).

Nakon toga su povezali još tri pogotka i prvi put gurnuli Zagreb u veliki minus. Zagrebaši su uzvratili s dva pogotka za redom, primakli se na minus jedan i onda upali u već spomenutu napadačku krizu. U posljednjih deset minuta PPD je postigao samo dva pogotka. Sjajan je na mađarskim vratima bio Mirko Alilović, s devet obrana u prvih 30 minuta i zahvaljujući njemu, Pick Szeged je prvi dio dobio 10:7. Zagreb je imao samo 37 posto realizacije u prvom poluvremenu.

Zagreb se, kao i prije tjedan dana protiv Aalborga, raspao nakon samo desetak minuta igre u nastavku. Mađarski klub je za to vrijeme napravio niz od 7:3, pobjegao na velikih sedam razlike i praktički riješio pitanje pobjednika. Najveća njihova prednost bila je plus deset u 59. minuti, ali je Filip Vistorop svojim četvrtim pogotkom sveo konačni rezultat na minus devet (30:21). Uz njega, najbolji u redovima hrvatskog prvaka bio je Edin Klis koji je također dao četiri pogotka. Prvo ime u Pick Szegedu bio je Mario Šoštarić sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja.

EHF LIGA PRVAKA: SKUPINA B, 2. KOLO

PICK SZEGED – PPD ZAGREB 30:21

Prethodni članakSeniorke: Kreće borba za EURO 2022
Sljedeći članak1.HRL – Žene: Rekordna pobjeda Podravka Vegete