Rekordan broj ekipa u natjecanjima HRS-a za mlađe uzraste u ženskom rukometu

1051

Nakon dvije godine prekida, ponovno su započela natjecanja HRS-a za mlađe uzraste u ženskom rukometu. Iako su ženski rukometni klubovi imali velikih problema s dobivanjem termina u sportskim dvoranama, s napornim trudom i radom, uspjeli su zadržati veliki broj djevojaka u rukometu.

Tako je u HRS-u prijavljen rekordan broj od 147 ekipa koje će se natjecati u 11 regionalnih liga organiziranih u različitim uzrastima: U16, U14 i U12.

To je svakako iznimno važan podatak ako ga usporedimo s predpandemijskom natj. sezonom 2019./2020. kad su se natjecale 134 ekipe.

Svakako je povećanju interesa za ženski rukomet pridonio i izvanredan uspjeh ženske rukometne reprezentacije koja je 2020. godine osvojila 3. mjesto i brončanu medalju na EHF EURU u Danskoj. Nema sumnje da su “Kraljice šoka“ prenijele svoju energiju na brojne djevojčice, kao i da s nestrpljenjem očekujemo nadolazeće mlade generacije i nova lica koja će nositi hrvatski ženski rukomet u budućnosti.

Svi rezultati utakmica u ligama za mlađe uzrste, moći će se pratiti uživo putem naše web stranice, nakon svake utakmice će se proglašavati najbolje igračice iz obje ekipe te će na kraju natj. sezone igračice koje su najviše puta proglašavane najboljima, osvojiti poklone od HRS-a.

HRS zajedno s vrijednim rukometnim djelatnicima, nastavlja aktivno promovirati ženski rukomet te je cilj da i dalje bude najmasovniji ženski sport u Hrvatskoj.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Izjave nakon susreta Sesvete – Nexe
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Najava 6. kola